Ontkenning is niet alleen een rivier in Egypte

035ostrich_468x538Wat doe je als je een slechte dag hebt om die toch een beetje beter te maken? En heb je eigenlijk vaak slechte dagen?

Ik heb meer slechte dan goede dagen. Er zijn niet veel dagen dat ik mezelf en de wereld rond mij niet teleurstel. Dat ik op de één of andere manier door mijn eigen mand val.

Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het geheim is: veel dingen doen. Nooit stilstaan en nadenken. Altijd een boek bij de hand hebben voor als er ergens moet gewacht worden. Altijd een podcast of audioboek op de telefoon als er moet op de fiets gezeten worden.

‘s Avonds alleen gaan slapen als ge zó moe zijt dat er maar een seconde of tien zit tussen het afsluiten van de telefoon of de Kindle en dromenland.

En dan in geval van onvermijdelijke slechte dromen: zo snel mogelijk iets anders doen. Lezen, luisteren, hersenloze activiteit.

Nooit stilstaan en nadenken, da’s mijn grootste levenstip. Niets vervelender dan het zwarte gat van ‘s nachts wezenloos naar het plafond liggen staren. Of zelfonderzoek, godbetert.

En hoe zit dat bij u, eigenlijk?

Doe mee met de conversatie

12 reacties

 1. Vorige week stond ik op het perron in Mechelen, de trein een half uur in vertraging. Al mij batterijen waren plat, echt allemaal, en natuurlijk geen papieren boek bij.

  Schokkend om te merken hoe hard dat niet meer lukt: een half uur in het ijle staren.

 2. Hoe? “Nooit stilstaan en nadenken, da’s mijn grootste levenstip.” ==> Is dat ironisch bedoeld?

  Ik heb geen originele tips, ik kan alleen herkauwen. Maar het is beter om iets lekkers te herkauwen dan om zelf iets wat mislukt te brouwen. (Dat rijm is toeval.)
  Ziehier:
  – Van jezelf zo weinig mogelijk een slachtoffer maken.
  – Nooit denken dat wat je doet, door niemand anders ooit al gedaan is.
  – Beseffen dat iederéén maar wat naar z’n eigen navel staart en dus heus niet naar de jouwe.
  – Koekjes met chocolade eten terwijl je naar een goeie serie kijkt.

  ‘t Is nikske.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.