Maten en gewichten

De adpocalyps op Youtube blijft raar doen.

Vreemd genoeg is deze video één van de weinige van h3h3 die wél monetized is. Huh. Niemand maakt mij wijs dat daar geen bewuste keuze van Youtube achter zit.

(En ja, in casu de clip can Kimmel is het wellicht omdat hij een rechtstreekse deal met de advertisers heeft, maar toch. The point stands.)

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Maar… ge moogt toch “gratis” uw filmpkes uploaden? Allez, er wordt u toch niks door gerekend? Storage kosten, bandbreedte, R&D, onderhoud, veiligheid, etc., etc. Juist? Meer zelfs, het hele platform wordt betaald dankzij de advertising inkomsten. Google – sorry YouTube – is zelfs niet verplicht om content creators uit te betalen. Sure, YT heeft ‘acts’ broodnodig om het circus te laten draaien. En content creators laten delen in de omzet van advertising is een zeer slimme zet geweest, maar het is géén verworven recht. Als voltijds YT vlogger, neem je sowieso een risico. Het alternatief is ofwel betalen langs de kant van de consument ofwel is het betalen langs de opvoer zijde om toegang te krijgen tot het publiek dat aanwezig is op de tribunes van het YT platform.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.