Harriet Martineau

In Our Time is door de band uitstekend, in die zin dat ik meestal wel iets weet van het onderwerp maar dat ik altijd bijleer. En dat het fijn is om drie experten aan het woord te horen, en nog fijner als ze het niet met elkaar eens zijn.

Ik zat door de meest recente afleveringen (Carl Friedrich Gauss, Thebes, Madame de Staël, The Picts, Picasso’s Guernica, Feathered Dinosaurs, om u een idee te geven van de breedte van de onderwerpen) en dus was ik at random dingen aan het beluisteren uit het enorm uitgebreide archief.

Om de zoveel tijd kom ik dan dingen tegen waar ik nog nooit van gehoord had, en die mij instant interesseren.

Harriet_Martineau_by_Richard_EvansDe aflevering van 8 december 2016 was er zo een, over Harriet Martineau. Negentiende-eeuws, ik vermoed zeker aan deze kant van het Kanaal quasi helemaal onbekend, maar in haar tijd wél enorm bekend en populair en gelezen.

De podcast geeft minder concrete informatie dan het droge artikel op Wikipedia, maar slaagt er wel in om Harriet weer tot leven te brengen.

Ik heb helemaal goesting om er meer van af te weten, om bijvoorbeeld haar brieven te lezen.

Heel erg iets voor Zelie, denk ik.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.