Amazon zijn de beste!

Die keer dat ik AWS-kosten ontdekte waar ik niet van wist dat ik ze aan het maken was? Dat bleek te gaan om een forfaitaire supportkost, die ze er bijgelapt hadden. Geen idee of ik ergens een checkbox vergeten uitvinken was (ik ben daar nochtans zeer secuur in), dan wel of het iets is waar niemand onderuit kan, punt is dat ze maanden aan een stuk tientallen euro’s per maand hadden gefactureerd en betaald gekregen, en dat ik niet meer dan misschien een uur hun dienst had gebruikt.

Ik heb een beleefd mailtje gestuurd naar Amazon, en schets mijn verbazing: een paar dagen later sturen ze mij de uitleg terug waarom, en zeggen ze er meteen bij dat ze de kosten allemaal terug zullen betalen.

Goodwill en alles.

Geslaagde operatie, dus.

(De taktiek van Amazon is, dacht ik: eerst quasi-gratis, daarna normale prijs tot ge een bepaalde grootte hebt, dan ineens veel goedkoper, en als ge héél groot zijt plots weer zeer duur.)