WTF, Amazon

We doen dit jaar budgettering, en daarvoor bekijk ik voor het eerst in, euh, ooit, mijn VISA-afrekeningen.

Schets mijn verbazing als ik daar de afgelopen maanden telkens iets van AWS zie tussen staan:

amazon

Dertig euri per maand voor ik ben er redelijk zeker van niets. Ik terug in mijn mails gaan kijken, en inderdaad, op 11 september 2017:

welcome

Een Free Tier-account, die ik een paar weken lang gebruikt heb om een paar dingen te doen met Pig en gedoe. Maar waar ik zeker nooit kosten heb gedaan, en die ik vast van plan was om echt niet verder te gebruiken.

Zoek ik wat verder in mijn mail, kom ik toch wel deze tegen zeker, in de spam:

amazon2.png

 

…en dan verder elke maand. Whut?

Ik naar de AWS console, en wat blijkt? Voor deze maand (januari) voorzien ze zelfs 178 euro te factureren! Gebaseerd op niéts, want volgens de console heb ik geen enkele instance draaien, geen enkele service, niets. En komt er elke maand toch een kost bij, voor “support”.

Die ik geen enkele keer gecontacteerd heb.

Ik heb meteen mijn account stopgezet, tzalwelzijn. En ook meteen een support request gestuurd om te vragen what was up with that verdomme.

Ziet! Het budgetteren brengt al op!

3 reacties op “WTF, Amazon”

Reacties zijn gesloten.