Microsoft giveth, Microsoft taketh away

Hm. Mijn enthousiasme is even bekoeld. Ik heb net te veel tijd geworsteld met PowerApps.

Het ziet er allemaal indrukwekkend uit, en het idee is alvast in orde:

…maar als ge niet helemaal op Microsoft zit, dan is het toch een beetje huilen met een klak op uw hoofd. Ik heb een redelijke database in SQLite (stop met lachen, daar vanachter), en ik dacht, ik probeer daar eens iets meer te doen in die PowerApps.

Eerst omzetten naar MySQL (gepruts, de SQL syntax van de twee is nét een beetje verschillend, dus rechtstreeks importeren lukt niet, maar hey, ‘t is uiteindelijk een reeks search & replaces dus het valt wel mee), dan proberen daarmee te connecteren — ah nee, het zou wel kunnen volgens PowerApps, maar niet echt.

connect1

Tiens, “No gateways found”. Okay, dan maar klikken op “Install a Gateway”. Dat brengt mij naar deze pagina:

powerapps

Ja, wel, vergeet het dus. Na redelijk lang rondklikken, ben ik er redelijk van overtuigd dat het niet zal lukken om te koppelen met MySQL. Er moet ergens iets zijn om MySQL met mijn eigen Azure te verbinden of iets in die zin, niets om op een uurtje ‘s avonds te zitten doen dus.

Volgende stap: proberen koppelen met Google docs. Ook dat: nee dus.

google

Veel zoeken later: een quota issue bij Google. Die al meer dan een jaar aan de gang is. Kak.

Ik heb dan in de rapte eens iets geprobeerd met een lokale file, en dat lukte wel, maar tegen dan was de leute er voor mij een beetje af.

Mhm.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.