JARENLANGE frauduleuze sociale constructies in Gent!!!

Ziet, een filmpje:

Ik vermoed dat niet veel mensen het tot het einde zullen bekijken, maar in het kort:

  • mensen uit Oost-Europa komen naar Gent
  • worden verwelkomd
  • krijgen kansen
  • vinden achterpoorten in sociale wetgeving
  • zeggen tegen hun vrienden en familie “het is hier het land van melk en honing”
  • lather, rinse, repeat

Ik weet ook niet hoe dat op te lossen. Enerzijds: we leven in Europa, er is vrij verkeer van mensen, hoe kunnen we mensen uit een ander Europees land verbieden hier te komen werken? Anderzijds: sociale fraude is kak, en valsspelers verkloten het voor iedereen.

Maar! Om het allemaal op Gent te steken, dat is verscheidene bruggen te ver.

Het gaat om sociale zekerheid, en meer bepaald het “Fonds tot vergoeding van de in geval van Sluiting van Ondernemingen ontslagen werknemers” (FSO). Dat is een bevoegdheid van Kris Peeters, niet van de Stad Gent.

In het filmpje lieten ze tijdens de reportage ter plaatse iemand aan het woord liet die sprak over verwelkomen en integratie, en in de studio werd daar meteen op gezegd werd dat “deze mensen” (Roma) naar een nieuwe omgeving verhuizen “waar het gedrag jegens hen en hun integratie totaal anders is dan in hun thuisland”. Ahem ja, is daar niet ook ergens een grond van het probleem? Dat “deze mensen” ook in hun “thuisland” als vreemdelingen behandeld worden?

Ik ben verre van een specialist ter zaken, maar het betoog van de gast in de studio zat er nogal vaak helemaal naast. Hij spreekt van 20.000 Roma in Gent, ik dacht dat er lang niet zoveel waren. Hij beweert ook dat Termont een etnisch quotum zou opgesteld hebben, waarbij Turken een bepaald percentage van de “burgemeesters en andere authoriteiten” zou moeten uitmaken. Dat klinkt zeer angstaanjagend, maar zijn dat niet gewoon de diversiteitsquota die door de Vlaamse overheid opgelegd zijn?

Ugh. Zo vermoeiend allemaal. Want natuurlijk is welke nuance dan ook onwelkom. En blijft alleen hangen dat het de schuld van de sossen is.

Fimpje stond trouwens op de Facebookpagina van “Gentse Burgers“, de zoveelste malcontente groupuscule in het zog van Gent Wake Up en gelijkaardige. De links op hun website¬†vertellen u zoniet alles, dan toch veel:

burg.png

En wie zijn de Gentse Burgers? Geen mens die het weet.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.