Treinontmoetingen

Ik nam de trein en kwam tegen…

Een meneer die met zijn dochter (2.5 à 3.5 jaar, schat ik) naar Brussel was gegaan. En die dan een mevrouw tegenkwam, die eerder op de trein gestapt was met iemand die zij kende, maar toen ging plots dat meisje op de schoot zitten bij de mevrouw, en is ze er de hele treinrit niet meer weg te slaan geweest. Was de mevrouw een geode vriendin? de vrouw? een ex? een zus van de meneer? Mysterie!

Een mevrouw die een offerte van 153.000 euro aan het afmaken was, waar het ging over fraude en geld en alles. In mijn hoofd was ze consultant van een outfit genre PWC of KPMG en was het een offerte om financiële malversaties onder de mat te schuiven, en zat die mevrouw met allerlei gewetensbezwaren, en ging ze het document niet alleen afmaken, maar ook op een anonieme usb-stick zetten en ergens in de brievenbus van een Internationale Fraude-squad droppen.

Een meneer die een lederen boekentas vol papieren en mappen met afgeprinte krantenartikels had. En die dan een tijdschrift voor beleggers bovenhaalde. Waar het editoriaal de zin bevatte “laat u niet afschrikken door de risico’s”. En daarop haalde de meneer een fluostift uit zijn boekentas, en zette hij een dikke gele fluostreep over “laat u niet afschrikken door de risico’s”. En hetzelfde bij random zinsnedes links en rechts, en zelfs op individuele namen van aandelen in de inhoudsopgave.

20180820_082944

Vreemde mensen op de trein.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.