Hrmpf^2

Ik heb een nieuwe computer gekregen op het werk.

‘t Is te zeggen: vorige week donderdagmiddag gingen er bij een klant waar ik zit en waar we met onze eigen computers niet op het netwerk kunnen, een aantal computers van collega’s ververst worden.

Daarbij werd de vraag gesteld of het azerty of qwerty moest zijn. Ik had een qwerty en ik haat qwerty, dus vroeg ik of ik soms mijn qwerty voor een azerty kon omruilen.

“Zeer zeker,” aarzelde de meneer van support, “maar staan er op uw computer geen belangrijke dingen die ge dan kwijt zoudt zijn? ”

“Welnee beste man,” kreet ik overmoedig, “alles van belang staat in de klaawd of op de gedeelde schijf!”

“Okay,” glimlachte de IT-man, “dan neem ik uw computer mee en kom ik zometeen met een nieuwe terug!”

Dat “zometeen” bleek niet echt “zometeen” maar eerder “een paar uur later, meer bepaald op een moment dat gij niet meer aanwezig zijt” te zijn, maar niet getreurd. Toen ik maandagochtend toekwam, stond er een nieuwe (identieke) computer (maar met een azerty-klavier) op mijn tafel.

Al mijn documenten waren nog beschikbaar, maar dat van die programma’s, dat was blijkbaar toch niet zóóóó eenvoudig. Ik heb geen admin-rechten, en installatie gebeurt met een soort self-service-ding, en Firefox geraakte wel geïnstalleerd, maar Chrome niet. Het stond er op, zei de computer, maar het stond er eigenlijk niét op, bleek na inspectie.

En dus zat ik een beetje in een patstelling van afwachten wat support zou doen.

Maar ondertussen had ik wel allerlei dingen te testen, en zoals ik zei: de server wilde niet meewerken. De fonts waren niet ingeladen, de URLs leidden naar nergens, bah, bah, bah.

Een dag min of meer verloren — niet dat ik geen andere dingen heb kunnen doen, maar ik wou dat ene ding doen, en dat kon niet.

Vandaag heb ik remote gewerkt, en is het nog niet in orde. Grr.

En tot overmaat van miserie: mijn nieuwe horloge, dat ondertussen al het derde exemplaar is dat Fitbit mij opstuurt na hardware-miserie, heeft opnieuw hardware-miserie. De batterij wil weer niet mee.

Als het tegenzit, zit het echt tegen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.