If you could change one thing about the web…

Ik dacht, ik maak mezelf kandidaat om de nieuwe Edge te testen (de uitstekende browser van Microsoft, die nu in plaats van de engine van Microsoft zelf om HTML te renderen, Chromium zal krijgen, de engine die ook in Chrome zit, en dat Microsoft nu aan honderd per uur Chromium zal verbeteren, en dat ik daar naar uitkijk, op het interwebs te zitten met het beste van de twee werelden).

Ik geef mijn naam en mijn adres, yada yada, en op het tweede scherm:

letsbuild.png

Wat een fijne vraag. Als ik één ding zou kunnen veranderen aan het wereldwijde web zoals we het nu hebben, wat zou dat dan zijn?

Ik moest er niet al te lang over nadenken: ik zou alles opnieuw zoveel mogelijk decentraliseren. Geen monolieten genre Facebook of Twitter of Instagram of dergelijke, maar iedereen zijn eigen ding, met commentaren en links van en naar elkaar. Bidirectioneel, zoals trackbacks in de tijd waren.

Dat zou allerlei interessante dingen teweeg brengen. Meer aggregatoren, meer filters, meer interactie. Denk ik.

Update: ha en tiens, ik zie net dit artikel bij Vice.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.