Javascript

Na al die jaren: ik doe natuurlijk van tijd tot tijd eens iets in Javascript, maar ik ben eigenlijk echt niet meer dan een bronselaar.

Dus dacht ik, ik doe eens wat zelfstudie om bij te leren, met Wes Bos’ JavaScript30:

How do you get better? Build things. Lots of things. Build 1,000 things. Keep it up and don’t stop. Seriously. This has always been my advice. Just put in the work and you will get better.

Niéts is zo goed om iets te leren als vertrekken met een doel voor ogen. En het logische vervolg van hierboven:

But Wes, what should I build? I have no ideas! Please don’t make me do another todo app. Ideas, Eh? I’ve got lots! This is JavaScript30 — let’s build 30 things together.

Yes! ’t Is waar wat de mens zegt: het zijn leutige kleine projectjes. Ik heb gisteren en vandaag al een drumkit gemaakt en een analoge klok, geleerd dat zowaar iets is en ik heb eindelijk eens in het echt map en reduce in de praktijk gebruikt.

Wat ik doe: ik kijk naar de eerste paar seconden van het filmpje, dan maak ik zelf iets hoe ik denk dat het zou kunnen, dan kijk ik verder om te ontdekken wat er allemaal had moeten gemaakt worden, pas ik eventueel aan, en dan maak ik het af zoals ik zou willen dat het afgemaakt zou worden.

Zoals hier, een klok die drie gelijke zwarte lijnen had, aangepast om er iets van te maken dat er meer gelijk een Zwitserse stationsklok uitziet:

Dag één en een beetje, en ik ben vijf van dertig lessen ver. Eens benieuwd hoe lang ik het uithoud. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.