SQL shenanigans

Vroeger deed ik veel SQL. Met SQL Server en alles. Ik was er, al zeg ik het zelf, wel redelijk goed in. Joe Celko’s SQL For Smarties had niet enorm zeer veel verrassingen voor mij, en ik deed het ook allemaal zeer graag.

Maar in 2004 ben ik ermee gestopt, een andere professionele kant uitgegaan, en ik heb het helemaal niet meer gevolgd.

Ik heb sindien nooit méér nodig gehad dan standaard SQL (als ik dat al nodig had), en als er moest me tdata gejongleerd worden, dan was het in de één of andere scriptingtaal of in Excel of in PowerBI of gelijkaardige blokkendozen.

Daarnet kwam deze korte presentatie voorbij (akelig slechte omstandigheden, mensen die door het beeld lopen, een klikker die niet goed werkt, maar alla), en ik heb veel bijgeleerd. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.