Ik heb The Witcher uitgekeken op Netflix, en ik kijk niet alleen hard uit naar het tweede seizoen, ik denk dat ik één dezer ook maar eens aan de boeken begin.

‘t Is allemaal zeer standaard fantasy, maar I’m nu eenmaal a sucker voor zo’n dingen.

Wat ik wél niet meteen verwacht had, is dat het zo niet-evident zou zijn om te volgen, de serie. Probleem is dat er verhalen van drie personages door elkaar lopen, en dat twee van die drie personages bijna niet verouderen. Dat wil dus zeggen dat ge er dus heel hard met uw hoofd moet bij blijven.

Voor de mensen die niet meteen mee zouden zijn: een poging om het allemaal chronologisch te zetten (zo spoilervrij als mogelijk). Hieronder eerst met de volgorde van de afleveringen als leidraad (behalve het vroegste stuk van het verhaal, dat we in een flashback zien in de laatste aflevering):

Maar met al die lijnen en pijlen is dat misschien wat verwarrend — hieronder dan ook een gewone tijdslijn. Ik heb de kleuren voor de afleveringen gehouden, en een paar aanduidingen van tijdsduur meegegeven: bijna alles van Ciri speelt zich op een paar dagen, hoogstens een week of twee of zo af; het verhaal van Yennefer kan gemakkelijk vijftig of meer jaar zijn, dat van Geralt zou van wat ik kan opmaken uit de tv-serie even goed wat minder dan dat van Yennefer kunnen zijn als driedubbel zo lang:

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.