I can see clearly now

Mijn bril was al een paar jaar oud. En mijn glazen waren nóg ouder: die kwamen van in mijn vorige bril.

Ze waren zo oud dat ze helemaal gekrast waren, en dat de coating er helemaal van was, en dat het meer door de bedoomde onderkant van een bierglas kijken was dan wat anders.

Vandaag nieuwe glazen in mijn laten steken. Verschrikkelijk duur — 600 euro — maar het was echt niet meer doenbaar. Ik kreeg elke dag hoofdpijn van het niet goed kunnen zien.

Stom, eigenlijk, want het was al een paar maanden geleden dat ik ze “besteld” had, ergens in juli, en volgende week ga ik naar de oogmeester om te zien of mijn ogen nog altijd geen leesbril nodig hebben. Áls de oogmeester dat beslist, moet ik weer volle pot betalen voor nieuwe glazen. Of meer dan een jaar wachten: brilglazen van het genre dat ik heb worden blijkbaar maar om de vijf jaar zeer gedeeltelijk terugbetaald.

Bah.