Ik heb het allemaal gevolgd, natuurlijk, de presidentsverkiezingen. Van dichtbij, want dat kan tegenwoordig. CBS en NBC en CNN en Fox deden live, en voor de ontspanning tussendoor ook switchte ik regelmatig eens over naar Paula White en Kenneth Copeland en gelijkaardigen.

Tijdens de verkiezingsnacht ben ik niet achter mijn bureau blijven zitten maar heb ik het in mijn bed gevolgd, vooral via David Pakman, omdat die het over en weer zappen tussen zenders en bronnen serieus goed deed.

Het is die nacht niet gebeurd, maar ondertussen wel, dat Biden president-elect is geworden. Wat ik vooral fascinerend vind, is hoe de houding van de mensen online veranderde het moment dat CNN en later CBS en AP en al de rest besloten dat het genoeg was geweest in Pennsylvania, en dat Trump het daar nooit meer zou halen, en dus in het algemeen niet meer zou halen.

De belachelijkheid van die hele Trump. De zieligheid ook.

En dat dit is hoe het voorlopig eindigt:

Op de parking van een klein bedrijf, tussen een mortuarium en een porno-winkel, tussen een brandblusapparaat en een gele waterslang.

Omdat de Trumpcampagne aangekondigd had dat er een persconferentie zou zijn in het Four Seasons, maar dat het hotel daar geen zin in had, of geld op voorhand vroeg, en dat Trump het niet over zijn hart kreeg om te zeggen dat hij zich vergist had en dat het in een ander hotel was.

En dus maar een plaats zocht met dezelfde naam als het hotel, en uitkwam op een bedrijfje met de naam Four Seasons Landscaping.

Heerlijk.