Planning

De rest van de maand zit vol met series en films kijken. Ik heb een einddoel voor ogen, en dan ga ik het even wat rustiger doen, en boeken lezen.

Het eerste boek in de rij wordt Revolusi, de klepper van Van Reybrouck over Indonesië. Dat, en Rhythm of War, deel vier van Sanderson’s Stormlight Archive.

Oeh ik kijk er hard naar uit. Want daarna komt denk ik Germania van Simon Winder over de Duitsers, en dan John Morris’ Age of Arthur: A History of the British Isles from 350 to 650, zo ongeveer de eerste poging om een echt wetenschappelijk verantwoord boek over die periode te schrijven. En dan denk ik dat ik eindelijk eens de Vorkosigansaga van Lois McMaster Bujold lees.

Met muziek op de achtergrond in een leeszetel. Yes.

update Gah! En ik moet maar een beetje rondkijken of ik zie boeken die ik ook dringend wil lezen. The Dragon Waiting: A Masque of History, van John M. Ford is vóór Germania gekropen. Alternatieve geschiedenis met Romeinen en middeleeuwen. Yas.

Oh, en This Is How You Lose the Time War van Amal El-Mothar & Max Gladstone. En Ian Tregillis’ Alchemy Wars-serie is ondertussen ook al een paar jaar klaar. Aargh.

3 reacties op “Planning”

  1. Hoeveel blz / uur lees jij dan wel niet? En hoe train je dat, om ook nog eens te onthouden wat je allemaal las? Chapeau!

  2. misschien ook iets voor u : Romulus (italiaanse tv-serie over romulus en remus). ik heb de eerste aflevering eens bekeken en vond het wel wat hebben. het archaisch latijn dat ze spreken gaat aan mij verloren omdat ik met engelse ondertitels kijk, maar soit… het taal-aspect is niet mijn criterium om te kijken.

    enige wat ik raar vond is dat het heel keltisch overkomt, terwijl hun goden al grieks-romeins zijn. creatieve vrijheid veronderstel ik

Reacties zijn gesloten.