Oh nooooo mekkeren de Figmafanboys op het internet, Figma gaat om zeeeeeeep!!!

Adobe neemt Figma over, en ik lig daar geen halve seconde van wakker. Figma is niet, wat ik mensen hoor zeggen, een bedrijf dat “alles goed doet”. Figma is een online kloon van Sketch, dat ondertussen met stapels en stapels automagisch gedoe probeert te verhullen dat het eigenlijk maar rammelig in elkaar zit.

En ja, als Adobe het overneemt, zou het wel eens kunnen zijn dat het op den duur doodgaat. Hey, nieuwsflits: alles gaat op den duur dood. Het zal allemaal zijn tijd wel duren. Ik heb Flash zien “doodgaan” (eigenlijk niet, het bestaat nog altijd en heet Adobe Animate maar ik ken niemand die het gebruikt), ik heb Dreamweaver en Fireworks en ColdFusion zien doodgaan, en tja. Them’s the breaks.

Ik hoop in alle geval dat Figma in mijn Creative Cloud terechtkomt, dat ik geen twee abonnementen moet betalen. En dat er eindelijk eens iets gedaan wordt aan de snelheid, aan de consistentie, en aan de interface. Dat het eindelijk mogelijk wordt om écht met data te werken, en niet via godweetwelke fragile-as-fuck omwegen en plugins. Of dat er eindelijk eens écht interactie mee kan geprototypeerd worden, en niet gewoon screenshot-naar-screenshot-navigatie. Dat er eindelijk eens een écht DOM-achtig model in zit, in plaats van die eindeloze benaderingen en pogingen-tot.

Niet dat ik daar veel hoop voor heb, als ik kijk naar veel andere Adobe-producten, maar hey.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.