“Hallo support, ik doe A, B en C. Ik verwacht dat D gebeurt, maar dat gebeurt niet. In tegendeel, E gebeurt, wat niet zou mogen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat D toch gebeurt?”

“Dag Michel, om D te doen gebeuren, moet je eerst A doen. Dat kun je doen door naar dit scherm te gaan en daar op de knop ‘zet A aan’ te klikken. Daarna zal je in het overzicht zien dat A aan staat. De volgende stap is naar het configuratiescherm gaan, dat je kan herkennen aan het icoon met een gnoe in een zwemvijver. Daar klik je door op het derde submenu van de vierde optie, die als alles goed is ‘B activeren’ zou moeten zeggen. Als je dat aanzet, is B actief. Op de homepagina staat nu ‘B is actief’. De volgende stap is de configuratiefile aanpassen. Dat kan met een tekst editor, zoals notepad. Je gaat naar deze folder, opent daar het bestand met de naam ‘config_file.cfg’ en daar staat op lijn 171 ‘turn_on_c=no’. Ga daarnaartoe en wis de letters ‘n’ en ‘o’ uit die na het gelijkheidsteken staan. Vervang die door, in volgorde en zonder spaties, de letters ‘y’, ‘e’ en ‘s’. Bewaar het bestand en start de applicatieserver opnieuw op. In de footer staat nu ‘C staat aan’. Als je nu naar deze pagina gaat, staat daar D. Voor meer informatie kun je altijd terecht op ‘Hoe zorg ik ervoor dat D aan staat’ in de FAQ op onze website.”

“Hallo support. Ik héb A, B en C gedaan. D zou moeten gebeuren, maar E gebeurt. Ik krijg graag een antwoord op mijn vraag.”

“Ik begrijp dat u graag D zou willen. Kan u omschrijven wat u precies doet?”

Waarna ik het allemaal nog een keer of twee uitleg aan telkens andere mensen die ook denken dat ik niets van niets begrijp, waarna het meestal doodstil wordt, ik op den duur toch nóg een aantal vragen krijg van iemand die niét betaald lijkt om alleen met mensen te spreken die nog nooit een computer hebben gezien, er achter de schermen allerlei geëscaleerd wordt, en ik uiteindelijk iets krijg in de zin van “ah ja sorry ‘t is een bug we zien of we er iets aan kunnen doen”.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.