RIP Burt Bacharach

Sacha Distel zong in 1971 Toute la pluie tombe sur moi:

Op een plaat vol fantastische nummers waren de eerste drie nummer van kant A (Scandale dans la famille, Monsieur Cannibale en L’incendie à Rio) de grappigste — ik kan ze 45 jaar later nog helemaal van buiten zingen, maar was het eerste nummer op kant B veruit het allerbeste.

‘t Is natuurlijk pas later dat ik erachter kwam dat het van Burt Bacharach was, en tegen ik dat goed ik wel besefte, besefte ik ook dat die mens zó enorm veel ongelooflijk goede dingen geschreven heeft.

Ik weet niet hoe ik mijn favoriete nummers zou moeten kiezen. Er zijn er gewoon te veel. Deze hoort er zeker bij:

En deze, ergens helemaal bovenaan:

93 jaar. Schone leeftijd.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.