Maar wat een vreemde serie heb ik juist gekeken.

Er was de film met dezelfde naam die ik nooit gezien heb, een vehikel voor Brad Pitt en Angelina Jolie waar als ik het goed heb ze alletwee spionnen zijn maar voor andere partijen?

De serie neemt twee dingen over: de namen en het feit dat het spionachtige mensen zijn. Voor de rest is het denk ik helemaal anders: de twee personen weten van elkaar wat ze zijn, en voeren tegen (dikke) betaling allerlei (gevaarlijke) opdrachten uit waarbij ze doen alsof ze een getrouwd koppel zijn.

‘t Is spannend en flitsende actie en al wat ge wilt, maar: dat is gelijk een derde tot de helft van elke aflevering. De rest is gewoon babbelen. Gelijk in een Woody Allenfilm. Of een relatiecomedydrama: het duurt uiteraard niet lang voor de twee vreemdelingen een echte relatie hebben, en die doorloopt zowat het hele spectrum van prille verliefdheid over bezoeken aan de relatietherapeut tot uit elkaar gaan.

Vreemd, maar wel uitstekend. En ik hoop dat er een tweede seizoen komt. Maya Erskine en Donald Glover zijn heerlijk om bezig te zien.