Ik heb, alleen al in de omgeving van mijn bureau in de living, kweetniethoeveel oude laptops en monitors en desktopcomputers en telefoons en iPods en fototoestellen en lenzen en gerief staan. Dingen wegsmijten die nog werken, daar doe ik niet aan mee. Maar ik heb er toch een beetje orde in gebracht, kwestie van klassement.

Kijk, de telefoons (de eerste is een muziekafspeelding maar alla) die nog werken die op en rond mijn bureau lagen:

Oude iPhone, fantastische Nokia met Windows Phone erop, Samsung, Samsung, Samsung, Samsung die ik nu gebruik.

En als ik toch bezig was: “mijn” Kindles. Ik zeg “mijn” omdat dit de Kindles zijn die niemand anders gebruikt. Ik denk dat iedereen in huis minstens één Kindle heeft die ooit van mij is geweest. 🙂

Kindle 2, Kindle Oasis, Kindle Paperwhite, Kindle Scribe.

De Paperwhite heb ik gekocht omdat ik de Oasis op een bepaald moment niet meer vond en we op reis vertrokken (ik heb hem uiteindelijk teruggevonden: zat tussen twee boeken in het bibliotheekje achter mijn rug). De Scribe is heerlijk om op te schrijven en boeken te lezen als ik ergens op café zit of zo. De Oasis is veruit mijn favoriet: de asymmetrische achterkant geeft mijn vingers iets om vast te pakken, de knoppen om te bladeren vind ik aangenamer dan op het scherm te moeten tikken, en het spellement is waterdicht waardoor ik ook in de regen, onder de douche en in bad kan lezen.



Reacties

Eén reactie op “Toestellen”

  1. De Nokia met Windows kan handig zijn als daar nog de GPS (Here+) op zit. Die heeft namelijk geen internetverbinding nodig, en dat scheelt een hele slok op de borrel als je pakweg door Zwitserland moet rijden. Mocht je overigens nog een Lumia 950 of 950XL hebben liggen (ik zie ze niet), kan je die upgraden naar Windows 11 en dus transformeren naar een mini-laptop (heeft dan wel constante voeding nodig).