Vandaag

‘t Was een zwaar lege dag vandaag: opgestaan, eten voor de kinderen, Louis in bed, die taco’s gemaakt, Sandra in bad gekropen, Louis wakker geworden, Sandra en Zelie en Louis naar Oudenaarde, en ik niets gedaan.

Raoul is langsgekomen, dat was al zo lang geleden dat ik mij echt aan ‘t ongerust maken was.

Wat foto’s getrokken:

metasequoia-t.jpg
Druppels op de metasequoia
images/appelboom1
Mos op een appelboom

En nog een hoop, maar geen zin om ze te uploaden, met Telenet gaat dat zó akelig traag…

Vandaag

Pijn in mijn voet wegens teennagel af, pijn in mijn keel wegens ik weet niet wat (ontsteking van mijn zacht verhemelte?), en vandaag niet veel gedaan.

Foto’s gepakt, dat wel. En naar de GB gegaan. Ik wil een fotoetoestel dat digitaal is en waar ik ook lenzen op kan vijzen. Zou zo’n Canon G5 lenzen van gewone reflexcamera’s aanvaarden?

Ik ken er niets van, ik weet begod niet eens of er standaarden zijn voor die lenzen en zo. Ik vermoed van wel, maar ik ga mij eens moeten informeren. En dan kijken of er nog geld over is na de verbouwingen en dan uitgeven aan een veel te duur fototoestel.

En in tegenstelling tot mijn videocamera, denk ik dat ik een beter fototoestel wel veel zou gebruiken. Zo’n videoding, da’s toch niet bruikbaar zonder montage, eingenlijk moet er dan ook meestal muziek bij en dingen, en in ieder geval is het praktisch ondoenbaar om zomaar zonder plan of voorbereiding iets te filmen–zelfs een eenvoudig filmpje van één shot heeft negen kansen op tien meer dan één take nodig.

Nee, een beter toestel om betere macro-opnamen te nemen. En een echte zware zoomlens te hebben. En om eens te kunnen spelen met een polarisatiefilter bij zonsoopgangen en zonsondergangen.

Afijn, foto’s van vandaag:

harsdruppel
Een druppel hars
opilio
Een hooiwagen, en wel een opilio saxatilis
ikzelf
Mijn oog en mijn bril

Één reactie op “Vandaag”

Reacties zijn gesloten.