Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

You are a socialist

Allez, dat weten we dan ook weer.

You are a Social Liberal (75% permissive) and an Economic Liberal (15% permissive) You are best described as a: Socialist. You exhibit a very well-developed sense of Right and Wrong and believe in economic fairness.

Link: The Politics Test on Ok Cupid

Op één as ben ik zo ongeveer het spiegelbeeld van LVB

Voor de rest wel fijn om weten dat ze daar in het verre Amerika “tonnen” sexpartners voor mij gevonden hebben. In Zwijnaarde, of all places!

Zwijnaarde!

8 reacties

 1. En op de andere as op één percent na dezelfde socre als LVB 🙂

 2. De link naar de test is omzeep 🙂

 3. “Op één as ben ik zo ongeveer het spiegelbeeld van LVB”

  Is me dat een opluchting !

 4. Volgens mijn eigen resultaat ben ook ik in het kamp van LVB beland.

  Gezond verstand zeker?

  Te vinden op http://www.tanguyveys.be/artikels/politicstest.jpg

 5. In de jaren 1935-1939 vormden Spaak en De Man een onafscheidelijk duo. In mei 1939 werd De Man tot voorzitter van de partij gekozen dankzij de steun van Spaak. Samen verdedigden zij hun programma van ‘nationaal socialisme’ dat “verkondigde dat het socialisme zich enkel inspireerde aan het gemeenschappelijk welzijn en het nationaal belang” en dat “alle productieve klassen op dezelfde voet plaatste”.
  “In 1939, zegt De Man, eisten Spaak en ik een ‘autoritaire democratie’. Wij stelden dat men er fout aan deed de ‘fascistische’ bewegingen te beschouwen als pogingen tot restauratie door de reactie terwijl zij in werkelijkheid een revolutionaire rol speelden.”
  Toen Hitler België bezette, publiceerde Hendrik De Man, de voorzitter van de SP/PS, in naam van zijn partij een Manifest: “Ziehier wat ik u vraag te doen. Geloof niet dat er weerstand moet geboden worden aan de bezetter. Aanvaard eerder het feit van zijn overwinning en probeer er lessen uit te trekken. Voor de werkende klassen en voor het socialisme is deze ineenstorting van een vermolmde wereld verre van een ramp te zijn een bevrijding. De weg ligt open voor de twee doelstellingen die de verzuchtingen van het volk samenvatten: de Europese vrede en de sociale rechtvaardigheid.” Men zegt ons dat de Partij van de Arbeid ‘het spel van extreem-rechts speelt’ door de kapitalistische en imperialistische politiek van de leiders van SP en PS te kritiseren en te bekampen. Dat is eenvoudig intoxicatie. Al in 1939 waren de twee denkers van de SP/PS, Spaak en De Man, al zo hardnekkige verdedigers van het kapitalisme en het imperialisme geworden, dat ze de ‘revolutionaire rol’ van de fascistische partijen begroetten! In 1940 was de socialistische partij zo ontaard dat ze zich verbond met het Hitler-fascisme. De 23ste augustus 1940 ondertekende Achiel Van Acker, die later eerste-minister werd van een ‘democratische’ regering, het Manifest van De Man en hij sprak zich uit ‘ten gunste van de nieuwe orde’.

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑