iPhone op PocketPC

update: er was een filmpje waarin te zien was hoe deze kerel een heel erg op Apple’s iPhone lijkend werkende interface bovenop Windows had gemaakt, maar Apple werd er blijkbaar lastig van, en er is nu geen filmpje meer. Punt blijft: een telefoon alleen op basis van de interface van de software van de telefoon verkopen, zal moeilijk zijn.

Grinnik:

Eteniphone1

Dit is natuurlijk nog maar een heel klein begin, een beetje van een skin boven de rest. Maar het toont wel aan dat die dingen het allemaal ook kunnen, en dat het niet allemaal zó vanzelfsprekend zal zijn voor Apple. (nog hoéveel maand precies voor die iPhone hier uitkomt?)

Ach kijk, had Steve Jobs PocketPC te verkopen, dan zou hij wellicht helemaal rhapsodisch worden over hoe open het wel niet is, en wat gebruikers er allemaal wel op kunnen doen, en hoeveel ontwikkelaars er voor zijn en alles.

17 reacties op “iPhone op PocketPC”

  1. En wat ik trouwens ook niet snap, Michel, is wat je probleem eigenlijk is met de iPhone, of met alles wat Apple doet. Volgens wat ik begrijp van de site van het bedrijf waarvoor jij werkt dat dat toch je job? Interfaces en al. En als er nu één bedrijf is die weet hoe je zo’n dingen het beste laat werken (en nu heb ik het niet over de techniek) dan is het toch wel Apple zeker.

    Je zou potverdrie een fan moeten zijn!

  2. Als die dingen het allemaal ook kunnen, waarom bestaat het dan nog niet? iPhone is nog niet op de markt, PocketPC al een tijdje zeker
    😉

  3. @Youri, ‘t spijt mij, maar wat voor defensieve en op weinig slaande nonsens is dat nu weer? Waarom zou ik voor of tegen bedrijven moeten zijn?

    De interface-mannen van Apple hebben al goede dingen gedaan, die van Sun ook, die van Microsoft ook, die van IBM ook. En de hardwaremannen van Microsoft hebben goede zaken gemaakt, en die van Apple ook, en die van IBM ook. En de programmeurs van IBM hebben goede dingen gemaakt, en die van Microsoft ook, en die van Apple ook.

    Ik heb sympathieën en antipathieën, zoals elke mens. Ik heb specifiek wat Apple betreft een antipathie voor de mens Steve Jobs zoals hij op mij overkomt: het prototype van de cynische luchtverkoper. Maar ik heb niets tegen het hele bedrijf Apple.

    En die iPhone: mooie integratie (wellicht) van een aantal innovaties die al jaren geleden door andere mensen gedaan zijn, en daar is niets aan om over beschaamd te zijn. Mijn specifieke persoonlijke probleem ermee heeft trouwens net wel met de interface te maken, en daar moet ik het ding niet eens gebruikt te hebben: het feit dat het niet op de tast kan gebruikt worden.

    @Palermo: omdat er nog geen demo was om van af te kijken. Wees er maar heel gerust van dat er naast dergelijke 100%-afkooksels, er ook intelligente verbeteringen op de Apple-demo zullen komen. En dan krijgen we een omgekeerde discussie van de Vista-previews van eeuwen geleden en OS X: Apple die zwakjes zal aanvoeren “jamaar wij hadden het al gedemonstreerd lang geleden” en SonyEricsson die zegt “jaja, demo is één ding, op de markt brengen is nog iets anders” (en NTT Docomo die zegt “zeveraars, wij hadden dat al anderhalf jaar geleen op de markt”).

    Apple had iets eerst in een demo en de rest implementeert: Steve Jobs zegt dat de rest afkijkt.
    De rest had iets eerst in een demo en Apple implementeert: Steve Jobs zegt dat de rest powerpointware maakt, en dat enkel shipping features tellen.
    Can’t win. Can’t even break even.

  4. @Michel, kweetniwi. Ik had zo de indruk de laatste tijd. 4 negatieve posts over de iPhone, één over iTunes die je vreemde maneuvres niet snapt, één over de tooltips op mac waarbij de puntjes niet op de juiste plaats staan, filmpjes met Steve Jobs in een niet al te positieve hoofdrol …

    Ik kan verkeerd zijn natuurlijk.

    En een Windows Mobile pocket PC, of een Palm kan je wel op de tast gebruiken dan?
    Neen echt, ik kan verkeerd zijn.

  5. Het zal me wat, ik ben al drie, vier jaar goed met mijn nokia weetikveel van het jaar stillekes en ben daar zéér content mee.
    Hoe minder dat het dink belt hoe liever ik het heb trouwens.
    En die walkman van het jaar stillekes doet het ook nog prima, alleen, de bandjes beginnen wat sleet te krijgen. Heeft ook zijn charme(s).

  6. Hm, mooie discussie:
    1. Je kan inderdaad niet winnen tegen de ‘spin’machine van Apple. Het geloof van de ‘evangelists’ is evenredig met het enorme bord voor hun hoofd dat zegt: Kick me here (pijl naar beneden).
    2. Apple als bedrijf maakt mooie dingen, het is de ‘poeha’ errond die me doet walgen: heel het ‘individual/be different’ thema – om vervolgens 150 miljoe iPods in de markt te plooien in zwart en – og wonder – wit, elke spreekwoordelijke scheet die ‘Steve’ laat wordt gepodcast en ten treure stuk geanalyseerd (je kan nog niet meer genieten van een goeie scheet :-), etc – legio voorbeelden.
    3. Heel het gedoe rond de iPhone heeft dat product op voorhand al gestigmatiseerd. Buiten de ‘out of proportion’ pricing, moet er nog maar afgewacht worden of het iets is of niet. Qua oh en ah zal het vast wel de shizzle zijn op feestjes, maar telefoon moet vooral functioneel zijn.
    4. Neen, ik laat mij in april hopelijk deze (http://geeksugar.com/127600) telefoon meebrengen: open platform, mooie formfactor, touchyfeely en geen iPhone (eternal coolness will be my part). Trouwens, het is geen ripoff van de iPhone, want het ding is in dezelfde maand aangekondigd 🙂 de chinezen zijn straf, maar copieeren van een prototype binnen de maand, dat doen ze nog niet.
    Negatief over Apple, neen, ben ik eigenlijk niet. Er staat er een oude onder mijn bureau en ik ben serieus aan het kijken naar een 24″ iMac om vanalles qua fotogedoe en zo mee te doen. Dus echt negatief over dat bedrijf ben ik niet. Je mag er alleen geen kritiek op hebben – zoals de post hierboven ergens (youri) nog maar eens toont, beetje zo van ‘alleen maar in de pas lopen, anders slaag’, spijtig want Apple is altijd een ‘out of the box’ bedrijf geweest. Ik denk dat dat aan het veranderen is onder invloed van het grote geld.

  7. O, je mag er kritiek op hebben hoor. Maar dan terechte kritiek. Dingen als ‘ik importeer een CD in iTunes, verhuis alle files dan naar een nieuwe map, pas de ID3 tags aan in een ander programma, en iTunes reageert niet *schock!* vind ik gewoon belachelijk ver gezocht.

    En het feit dat ik mij dat zo aantrek zal wel te maken hebben met het feit dat ik bijna 15 jaar geleden één van die freaks was met een “Apple computer” thuis, en ik al naar Leuven of Brussel moest als ik een nieuwe muis nodig had, ofzo. Vandaar dat ik het nu een beetje moeilijk heb als mensen die indertijd Apple zo goed als failiet verklaarden commentaar hebben op de positie van Apple in de nerden-wereldje nu.

    Vergeet niet dat Apple nog altijd de underdog is hé. Ik denk niet dat ze in het zeven uur journaal iets zullen zeggen over het lanceringsevent van een nieuw Mac OS.

  8. Dat van die tags: als Windows Media Player het kan, waarom zou iTunes het niet kunnen? En a fortiori op Mac, waar men toch zou kunnen verwachten dat iTunes zijn tentakels overal in zitten heeft?

    Akelig programma, voor de rest, iTunes, trouwens. 😀

  9. Omdat het niet de moeite is om voor die paar typen die hun tags buiten iTunes editen, voor iedereen een extra thread toe te voegen om elke keer iTunes start een paar duizend timestamps in achtergrond te gaan controleren?

    Zeker als het typen zijn die toch nooit content gaan zijn? Zo van die typen die altijd spijkers op laag water gaan zoeken, genre de OS X interface is inconsistent omdat iTunes metalliek gekleurde scrollbars heeft in plaats van blauwe/grijze?

  10. Jahaa, mijn eerste mac dateert van … 15 jaar geleden. Youri, zal de Quadra reeks geweest zijn, met Motorola 68040, op wel 40 hele megahertzen. Generatie voor de introductie van de PPC 601.

    Verder, het zou met niet verbazen als al die mac-evangelists allemaal zo’n ‘moeilijke’ mensen zijn, die Jobs ziet er ook niet echt een makkelijke pietje uit. Verder, live & let live zeker. Het is een beetje ‘bon ton’ om 1. ofwel mee te gaan in de spinmachine van Apple, 2. ofwel van gewoon anti te zijn. Waarheid ligt in het midden … trust me … al de rest is ge-emmer.

Reacties zijn gesloten.