Eurosong 2008 (i)

Oh my, ‘t is helemaal rok en rol, Eurosong. Bart Peeters is geflankeerd door twee Servische gastvrouwen. Oh. Awkward, ze deden alsof ze de taal niet spraken. “Serven brengen geluk”, oh here.

De jury! Marcel Vanthilt die ingehuurd werd om tegendraads te doen, en Kris Wauters die sympathiek moet doen, denk ik, en Katrina, och here, van de Weefs.

Kathy Satyn. Scoorde in Star Academy, en haar zus heeft een kind van haar ex-lief. O, ‘t was een grapje. Die gimmick met die buitenlandse dames steekt nu al tegen. Maar Kathy mag altijd gewekt worden voor sex. Raad keer wat dié vanaf nu in elk interview zal te horen krijgen. Magical Sensation. Oh, er staat een aardig wezen op het podium! Dat vals zingt! Dat gelijk Ruslana probeert te doen, en gelijk wat Riverdance, maar oei, ‘t is helemaal mislukt. Enfin, slecht is het niet, maar ‘t zal toch wat straffer moeten zijn, medunkt.

Raeven, dat zijn Dana en Daisy die nog bij Eurosong for Kids zaten als The Twin Girls. Ieee! Er drinkt daar een Servische Becherovka! Dat is Tsjechisch! Mmmmm Becherovka. Zou dat op het internet te kopen zijn? Ieee! Ffs, dat is helemaal vermoderniseerd! Shut down the heat machine, over het broeikaseffect en met de tekstschrijver van Jennifer Lopez. Allez ju. Hey, niet zo slecht, denk ik. Zo helemaal poppy en alles, maar ik vind het wel wijs. Aardig hoor, want eigenlijk zou ik dit niet goed vinden. Tiens, en op het einde trekken ze iemand zijn hemd af. Ik vind dat ze hun eigen hemd mogen uittrekken, ik. Euh, oei.

Katrina zegt dat die meisjes van zeventien dikke harige testikels nodig hebben. Ick.

Brahim doet soul, tegenwoordig. En ik vind de Servische dames wel weer grappig. “Het niet staatsgecontroleerde VTM”, begod. :)

Hola, big pimpin’ style Brahim, gelijk. Met een hoed en alles. What I like about you. De achtergrondzangers zijn redelijk groots. Het totaalbeeld: I dunno. Ik kan me een aantal generaties zangers inbeelden die ditzelfde liedje al eens gezongen hebben. Het is wel goed, maar ik zou het zonder die akelige alpervasieve beat doen, en trager, en eigenlijk met een andere zanger, en eigenlijk met een ander liedje ook. Jammer dat Marvin Gaye dood is. Euh.

Hey yo czech it: Brahim zonder hoed op, en hij heeft van die go faster stripes op de zijkant van zijn hoofd. Vervelend, dat groeit er niet zo rap uit, denk ik.

Eva Darche is een feestbeest, en oei, ze deed iets akeligs a capella. Heel erg akelig. We breathe. O kijk, het schooltoneel! En ze zingt een liedje dat ik al gehoord heb. Nu, kijk, ik vind het eigenlijk niet eens zo slecht. Maar de choreografie mag echt wel veel beter. Allez, er mag nog wel veel veel beter, maar dan vooral die choreografie. En de kostuums van die arme sloren die het nu moeten doen met hele lappen vershoudfolie op het podium.

Vanessa Chinitor, zegt Kris Wauters, en een beetje boring. En Marcel Vanthilt vindt het ook te saai. Katrina vindt het wel zeer zeer goed.

Oh, ‘t is al bijna gedaan. Biba Binoche is terug! Nee, ‘t is Betty-van-Tarzan die tegenwoordig Femme Fatale is. ‘t Is gelijk La Sakhra maar dan meer slagersvrouwachtig!

Of ze aan sport doet? “Als ik ga shoppen moet ik veel wandelen en veel dragen en dat is toch wel een inspanning vind ik.” Ik vind dat ze daar een prijs voor moet krijgen.

Oh nee! Ze zingt a capella! Oh nee! Help! En ze is helemaal opgemaakt gelijk Ilona Staller. Oh nee. Oh nee. Gelukkig is ramptoerisme wel een beetje een hobby van mij.

Décadence. Jihaa!! Smell the glove!! Zo ongelooflijk slecht, maar zo ongelooflijk slecht, en met wriemelende homonegers, en vals gezongen.

Um, maar eigenlijk: wel grappig, en niet eens zo slecht. Meezinger en meestampen en zo, en alles. Oei: ik spreek mezelf tegen. Never mind. Nog meer overdrijven, en ze mag doorgaan. Elf punten extra voor de Spinal Tap-referentie.

*
*    *

Pff. Ik zou het niet weten. Of Brahim maar dan trager? Of Eva Darche maar betere kostuums? Betty maar dan méér? I dunno.

Moeilijk hoor.

*
*    *

update De resultaten. Jan Van Rompaey is een sympathieke pee. En Brahim en mevrouw Satyn gaan naar de halve finale.

Elders over misschien hetzelfde

05.02.2006: Eurosong, halve finale 1 | 29.01.2006: Eurosong alweer, tsjoelala | 22.01.2006: De resultaten | 22.01.2006: Eurosong III | 15.01.2006: Eurosong, deel twee | 15.07.2013: Elementary | 01.10.2012: Crimi Clowns | 22.09.2012: History repeating | 19.09.2012: Verbouwingen: de kasten en de televisie | 20.07.2012: De top 11 tv-intro-songs aller tijden

11 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.