Boeggn

Ik houd de boeken die ik lees bij op Facebook, maar iRead aldaar ligt al een tijd plat op zijn gat, en ik ben al mijn reviews kwijtgeraakt (awoert!).

Ik las vanmiddag bij Lilith over Goodreads, en met pijn in het hart, want ik ben een groot fan van Librarything maar het doet (voor mij) niet wat ik dacht dat het zou beloven te doen, heb ik mezelf een account aangemaakt bij die Goodreads.

Mijn pagina staat alhier, en kijk: nog een plaats om vriendjes te maken! Ik heb er al drie: een twee drie!

Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. Ik had mij vorige week ook eens op Librarything gegooid, maar was een beetje ontgoocheld. Niet dat ik specifieke verwachtingen had, maar toch, gutfeeling.

  Goodreads ziet er om te beginnen al beter uit, da’s al één ding. Voor de rest zie ik wel of het mij blijft boeien.

 2. Inderdaad, dat het onder de motorkap meer te bieden heeft, dat heb ik al willen merken, maar het ziet er zo verdomd ouderwets uit. (It shouldn’t matter, I know.)

  Alleen al het feit dat als ik een auteur intikte, ik daarvan maar één boek kon aanklikken, werkte ferm op mijn zenuwen.

 3. @Sara: heeft dat niet te maken met de bibliotheek waarin je de auteur hebt opgezocht?
  Ik heb er mij recentelijk ook op ingeschreven, voornamelijk om niet te vergeten van welke ontleende boeken ik het vervolg ooit nog moet lezen…

  @Michel: wat ontbreekt dan aan Librarything volgens u?

 4. ‘t wordt er niet gemakkelijker op om te kiezen… voor boeken dus al drie sites (LibraryThing, GoodReads en Anobii)… ik denk dat ik de kat nog wat uit de boom ga kijken 😉

  @Michel: jij hebt blijkbaar een grote collectie, dus weet jij best wel waar de goede boekenwinkels te vinden zijn? Ik ben op zoek naar een goede technische boekenwinkel voor computerboeken maar ook voor andere technische non-fictie (bvb. bouwkunde, materiaalkunde e.d.). Vroeger had je in Leuven Wouters Boekhandel, maar die is na verhuis en fusie eigenlijk niet meer interessant…
  Ik wil ook niet alles online moeten bestellen, boeken vastpakken en bekijken in een echte winkel gaat daar nog steeds boven… maar de boekenwinkels met een uitgebreid assortiment worden precies steeds schaarser. In de volgende winkels is het aanbod ook stelselmatig gepopulariseerd vind ik: FNAC, Standaard Boekhandel, Acco. Voor computerboeken is HCW nog net te doen, maar helaas: heel veel boeken op hun site, alleen de populaire ‘dummies’ boeken in de winkel. Dan is er nog de BoekEnSoft in Hasselt, speciaal voor computerboeken, al wat beter dan HCW, maar nog steeds te beperkt…
  Graag boekenwinkeltips dus… bedankt.

 5. @Els: I hear you! 😉
  ‘t Moet niet vol liggen, maar ik zou toch graag ergens een winkel weten die nog technische boeken in het aanbod heeft…
  Gent is voor mij wat buiten de regio, ik vertoef normaal in de driehoek Brussel-Hasselt-Antwerpen…
  Wanneer ik er nog eens zou komen, zal ik er wel eens gaan kijken… bedankt voor de tips…

 6. @Ine: tot pakweg 2000 en een beetje had ik al mijn boeken in één database zitten, painstakingly met de hand ingegeven in Access, titels, auteurs, inhoud, cover, ISBN, prijs, reviews etc. etc., met een –al zeg ik het zelf– redelijk in orde programma.

  Er staat nog een stukje, al jàààren niet meer aangeraakt, alhier op het internet.

  Daarna heb er om de zoveel tijd eens een stamp in gegeven en een reeks boeken ingegeven, meest recent met Librarything.

  En daaruit kun je alle boeken exporteren, en dan weer importeren in iets anders.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.