Paladin?

Hrm. “Hoe zou het nog met Flock gaan,” was mijn eerste gedacht toen ik reclame voor Paladin zag verschijnen op mijn weblog: “Your blog has been selected by the great people from Paladin to display their Magic Browser campaign. The campaign will run from dec 22nd to jan 10th,” was de boodschap.

Ik was benieuwd, ik had nog nooit van Paladin of van een Magic Browser gehoord.

Het concept, zo lees ik op de website: eenvoudig, snel, veilig. Euh ja. Zo zijn er natuurlijk nog een paar – Firefox, Internet Explorer, Chrome, pakweg. Ze zullen al ernstig uit hun pijp moeten komen, de jongens van Hocus Pocus, dacht ik zo.

Flashy drietalige website, onduidelijk concept, te mooi voor waar-achtige poging tot vibe, reclame kopen vóór er zelfs maar een beta of alpha beschikbaar is, geen enkele duidelijke screenshot, wat er is aan screenshots ziet er meer Photoshop uit dan iets anders… is het vreemd dat mijn eerste idee “hoax” is?

22-12-2009 18-39-08

Een webbrowser maken is geen sinecure. Een volledig nieuwe browser maken, die dus geen aangepaste Firefoxachtige is (zoals Flock) of een aangepaste Explorerachtige (zoals Maxthon), maar een echt nieuwe browser? Ik geloof er niet echt in.

Zal Paladin een stripped-down versie van Firefox zijn? Zal het een Webkit-gebaseerd iets zijn zoals Chrome en Safari? De FAQ bij Paladin rept er met geen woord over.

De mensen bij die “Hocus Pocus bvba” – die volgens het Staatsblad helemaal niet bestaat op het opgegeven adres – zijn ook al nobele Google-onbekenden: het is niet écht normaal dat zowel “Frederik-Jan Van Den Burg” (“CEO”) als “Daniel Bruiestru” als “Anthony Le Deyne” (“core developers”) maar één keer op het hele internet voorkomen volgens Google, en dat het op de getpaladin.be-site is.

Er bestaat wel al sinds 2003 een Bubble bvba die software doet op het adres van de niet-bestaande “Hocus Pocus bvba”, maar er zit ook een communicatiebureau op datzelfde adres, en ik verdenk er eerder die mensen van – gelijkaardige html-code, de veel te afgelikte taal op de getpaladin-site, dat soort zaken.

De mails worden in alle geval verstuurd door/via amai.be, dat ook in dezelfde straat zit en websites maakt (van de mystery meat-lawaai-makende-hippe-jaren-2003-flash-soort, als ik moet afgaan op hun eigen site).

Trr.

Kan wie er ook achter zit, zich nu even bekend maken? De reclamecampagne op mijn weblog loopt nog tot 10 januari, de teller op de site telt af naar 12 januari 2010, en ik heb geen zin om zo lang nog te wachten.

30 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.