Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Dienstmededeling

Tiens, het staat me bij dat ik dit nog niet in zoveel woorden op mijn weblog had gezet: eind deze maand ga ik ophouden met fulltime werken voor Namahn, en begin ik fulltime te werken voor Doggybites.

toadhese.gif

Waarom veranderen van werk? Om te beginnen vanwege Doggybites zelf. Euh ja, ik weet het, er staat hierboven Adhese en niet Doggybites. Dat is omdat ik niet zo meteen een logo van Doggybites vond, en omdat Doggybites vooral bekend is vanwege het vlaggenschipsproduct Adhese.

Adhese is, kort gezegd, een programma waarmee een bedrijf als Roularta of Corelio of Hyves of gelijkaardige, reclameruimte kan beheren en verkopen, advertenties (of andere inhoud) kan tonen aan bezoekers, rapporteren aan klanten, en dat allemaal efficiënter, beter en sneller dan zowat alle concurrentie ter wereld.

Serieus: de concurrentie, da’s meteen de allergrootste ter wereld. Het is redelijk wijs –understatement– om in een bedrijf te werken dat klaar is om de wereld te veroveren.

Bij Namahn, waar ik doodgraag gewerkt heb en werk, heb ik het geluk gehad om bij een resem grote wereldklassebedrijven te werken als consultant. Ik heb er enorm veel bijgeleerd, en elke maand dat ik er was leerde ik bij alsof het zes maand was, maar: het was wel als consultant.

En dat is de tweede reden waarom ik verander van werk. De situatie waarin ik me bevond, was dat we vaak liever vroeger waren binnengekomen bij de klant, liever langer zouden gebleven zijn. Dat we minder tijd konden spenderen dan we zouden gewild hebben, dat we niet konden blijven om het project tot een goed einde te brengen, en dat we ons werk vaak over de muur smeten naar de volgende groep mensen. Dat we uiteindelijk geen échte controle hadden over de dingen.

Bij Adhese hebben we het allemaal in handen, van concept tot verkoop en support over ontwikkeling en testen en alles. Dat is een ongelooflijke luxe.

Zelfs al ben ik er niet helemaal weg: ik ga Namahn missen. De fantastische collega’s, de atmosfeer, de discussies, het werk, de klanten. Maar ik kijk er tegelijk enorm vreselijk naar uit om fulltime te werken bij Doggybites.

Wat er ook een enorme verandering zal zijn, en de derde reden om te veranderen van werk: in plaats van te werken in Brussel en dagelijks twee à vier uur in het vervoer te zitten van en naar het werk, zal ik in Gent werken. Op een paar minuten van thuis, op een paar minuten van de school van de kinderen, op een paar minuten van het werk van Sandra.

Het wordt nog wijs, de volgende maanden en jaren.

21 reacties

 1. Ik wens je heel veel succes op jouw nieuw werk en heel veel tijdswinst met de nieuwe situatie van vervoer en kinderen ophalen e.d.

 2. Oeh. Wijs! Veel succes gewenst!

 3. Veel succes bij Doggybites and veel plezier met de tijdswinst. Geniet er van!

 4. van dat laatste gaat ge zeer veel deugd hebben, denk ik. veel succes!

 5. Woon-werkverkeer <30 min (en dan heb ik het over te voet of met de velo)= WIN!

 6. Tof! Veel tijd gewonnen op een dag.

 7. +1
  Klinkt als een wijze beslissing, wijs en wree wíjs!
  Succes, Michel.

 8. super! Veel succes, Michel!

 9. Michel, volgens mij heb je de beslissing van je leven gemaakt. Of toch een van de … 🙂

 10. ’t Werd tijd. Kunt ge die nozems daar eindelijk wat manieren leren.

 11. En dan maar klagen dat Brussel verfranst! Pft! 😉

 12. Dat klinkt fantastisch. Veel succes!

 13. Cool nieuws! Veel succes met de nieuwe job. Ik denk dat dit zowel voor jou als voor Doggybites een goede zaak is!

 14. Dicht bij huis werken is een onbetaalbare luxe. Veel succes met de nieuwe job!

 15. Te voet naar het werk, ik kan er alleen van dromen ;-(
  Succes (en ik vermoed dat de kinderen er ook helemaal voor gewonnen zijn.)!

 16. Goed nieuws over de hele lijn en met zo’n enthousiasme geschreven dat het niet kan gefaket zijn. Krijg bijna goesting om ook weer te gaan werken.

 17. Dat is geen verkeerde beslissing: meer eigen werk en resultaat (en zorgen), minder files. Veel plezier ginder!

 18. Los van voor welk bedrijf je werkt, is het werken in Gent vooral vree de max. Ik werk op 5 minuutjes fietsen van mijn werk, en ik vind dat zalig.

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑