Archief voor de categorie 'Sonstiges'

 

Wij zijn er niet meer

donderdag 24 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Niét goed voor het gemoed.

Kunnen wij, gewone mensen, eigenlijk méér doen dan boos en verdrietig zijn? En dan hopen dat er ergens iemand in Amerika of Brussel of Moskou verontwaardigd genoeg raakt om die idioten te verplichten tot een oplossing?

Wie tijd heeft: lees vooral deze, over hoe het allemaal op geen tijd naar de kloten ging, bij de laatste poging.

Gentse Feestentip #1

woensdag 23 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik verlaat tijdens de Gentse Feesten mijn huis alleen om naar mijn werk te gaan, en voor échte tips is het op Gentblogt te doen, maar desondanks: mijn tip van de maand. Wat zeg ik? Van het jaar!

Cocktails

Cocktails! Yes! En meer bepaald: “Gentse” cocktails, van in de GB! Ik vermoed dat het alleen in Gent is, en misschien zelfs alleen in de GB van Gentbrugge: ‘t zijn gewone glazen flessen met een etiket dat een beetje uitloopt als het vochtig wordt, en de ingrediënten staan er geeneens op.

In de winkel hangt een papier met de ingrediënten per kleur:

  • Rood: onder meer rode vruchtensap en campari
  • Oranje: onder meer appelsien, abrikozenlikeur en gin
  • Geel: onder meer passievruchtenlikeur en ananassap
  • Groen: onder meer pisang en bananenlikeur
  • Blauw: onder meer Blue Curaçao, jenever en citroensap
  • Zwart: “kant en klare picon van huis”

Geef toe: it don’t get much better than this.

 

Verandering!

dinsdag 22 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | 4 reacties

Er komt verandering!

Hoera! Alles zal opgelost geraken, nu de socialisten eindelijk uit de regering zijn!

Crème de bananes

maandag 21 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Wanneer zouden bananen in België terechtgekomen zijn? Zo soms eens eentje in een botanische tuin, dat zal wel al eeuwen geleden zijn — maar om te eten, voor gewone mensen? Ergens midden de jaren 1950, met de uitbouw van industriële koeltechnologie? En sinds wanneer zou gecondenseerde melk niet meer gebruikt worden? Zou dat zo ongeveer midden de jaren 1960 zijn, als zo ongeveer alle melk UHT werd?

Bananencrème moet waarschijnlijk ergens tussen die twee periodes uitgevonden zijn: het allerbeste dessert ter wereld.

Men neme een doos geconcentreerde melk, drie bananen, suiker en een citroen — of in mijn geval omdat we met zes zijn, het dubbele:

Eenvoudigste gerecht ter wereld om klaar te maken, ook: zes bananen en twee dozen gecondenseerde melk in de mixer, vijf soeplepels suiker toevoegen en het sap van twee citroenen, mixen, klaar:

En dan nu in de frigo en laten opstijven. Verrassing voor de kinders vanavond, hoezee!

Gentse Feesten

zondag 20 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

De Gentse Feesten, dat is voor mij zó dubbel. In principe vind ik het allemaal fantastisch, en zou ik niet liever doen dan van het één naar het ander lopen en kijken en doen.

Aan de andere kant: al dat volk. Al die hitte. Al die mensen. Al dat gedoe. Al dat lopen. Zo weinig plaats. Zo veel drukte.

Kijk zie: vanavond heb ik mijn Gentse Feesten al meegemaakt voor de hele week. Veerle en Elias en de mannen van Companhia Marimbondo kwamen eten. Communicatieproblemen over het voedsel (ik dacht dat ik kip en gemarineerde kalkoen zou maken, maar bleek dat men beslist had dat ik iets anders zou klaarmaken, ahem hem), maar uiteindelijk met wat scharten was er toch min of meer genoeg voor elf man.

Het was nochtans goed begonnen vijdag: wetende dat het lang weekend was wegens Federale Feestdag, waren er een aantal Toepasselijke Kookboeken bovengehaald:

https://www.flickr.com/photos/zog/14699968784/

Locatelli over Sicilië omdat Locatalli altijd goed is, en Sicilië ook. En dan Ottolenghi en Salma Hage’s Libanese keuken, omdat het met het nieuws in Gaza helemaal van toepassing is (vraag mij dan eens naar de manier waarop ik denk dat de conflicten in het Midden-Oosten opgelost zullen raken).

Zoeken en combineren en doen, en ik had het allemaal uitgekiend:

Voorbereidingen

Ik had dus, zoals ik zei, iets met kip uit Jerusalem, en iets met gemarineerde kalkoen uit Libanon. Daarbij een slaatje, en voor de planteneters een Siciliaanse pastataart met aubergines.

En ik had dus de aubergines gesneden en gezout en ze waren aan het uitlekken toen Sandra zei dat er elf man zou komen vanavond, waarna ik op zoek ging naar de kip en de kalkoen, maar de frigo zat vol américain, want men had uiteindelijk beslist om geen kalkoen maar kip te maken en kip te kopen bij de Turk en préparé te doen in plaats van… aaargh, allemaal veel te moeilijk, ik ben geen zo mens voor plotse veranderingen.

Enfin bon. Er was materiaal voor een sla van gebakken bloemkool met granaatappel en hazelnoten en selder (en champagne-azijn en piment en maple syrup en kaneel):

Gebakken bloemkoolsla met hazelnoten, selder en granaatappel

En met penne en tomaat en look en aubergine was die taart ook rap gemaakt (zelfs al was er eigenlijk te weinig aubergine, en zelfs al deed de thermometer blijkbaar raar), en er was nog wat couscous-sla over, en hoera! er waren twee flessen Gentse Cocktail uit de GB, en meer heeft een mens blijkbaar niet nodig.

Alla. Fijne mensen, even op bezoek, uitnodiging gekregen om langs te gaan in Portugal (Sandra kennende zou dat wel eens kunnen gebeuren), een klein uur of zo interactie met vreemde mensen: niet te veel en niet te weinig. Mijn Gentse Feesten zijn in orde.

 

 

‘k Zoe zu gere

zaterdag 19 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Urgh. Right in the feels.

‘k Zoe zu gere, ‘k zoe zu gere, ‘k zoe van alles wille doen,
Schuune luchtkastele bêwe en toens sloape tot de noen.

Weird Al!

woensdag 16 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Weird Al Yankovic’s nieuwe plaat is uit! Hoerza! De Strangers, maar dan beter!

En hij doet een clip per dag, ondertussen al de derde van de acht!

Dit was gisteren:

En dit was eergisteren:

En hoe ongelooflijk is het dat hij er gelijk elk jaar jonger uit ziet? Ik bedoel maar, ik heb hem leren kennen in negentien. vier. en. tachtig. met deze, toen er zelfs nog geen MTV was in België en Veronica zowat de enige plaats was waar viceoclips uitgezonden werden:

En dan was er vijftien jaar later deze:

En nu zijn we wéér vijftien jaar later. Urgh, urgh, urgh.

Transcendence

dinsdag 15 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Urgh argh. Het zal mij leren, films bekijken zonder previews of review te bekijken.

Transcendence is van film alles wat Her niét was: slecht geacteerd, cliché van verhaal, en slecht van einde.

Het zou moeten gaan om wereldomvattende evenementen, maar het voelt aan alsof er letterlijk vijf man aan elke kant van het conflict staat. Johnny Depp is uitstekend, maar dat is dan ook enkel omdat hij een lusteloze, verveelde computer zonder emoties moet neerzetten, en dat 90% van de tijd enkel zijn (gedigitaliseerd) hoofd in beeld is.

Het script is zó weinig plausibel dat het bijna lachwekkend wordt (heel het internet afzetten om een artificiele intelligentie te grazen te nemen! de oude truuk van een virus in het bloed van iemand wiens hersenen in een computer zullen geüploaded worden en zo de AI verslaan!), het algemene sentiment voelt eind jaren negentig aan (iemand had het over we’ll Y2K it!) en ho boy dat zijn twee uur die ik niet meer terug kan krijgen.

Jaja, ook proficiat aan de Duitsers, dat ook

maandag 14 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Allemaal een bijzaak in het licht van dit:

pronostiek

Bloemen noch kransen dames en heres, bloemen noch kransen.

/buigt
/buigt

RIP Lorin Maazel

maandag 14 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Wel honderd keer heb ik geluisterd naar deze twee, in bed met mijn koptelefoon:

Merci daarvoor, meneer Maazel.

Tic toc

zaterdag 12 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | 6 reacties

Familiefeesten met mensen die ge niet zo veel keer per jaar ziet, dat is altijd confronterend.

Ge kunt er u van van af maken met “gho wat zijn die kinders weer gegroeid”, maar eigenlijk zie ik vooral “miljaar wat zijn wij allemaal oude mensen geworden”.

Brrr.

With friends like these…

vrijdag 11 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Nog azu ienen en ‘t es Poasen, zoals men alhier in de buurt wel eens zegt — Patrick Janssens in De Morgen:

Voelt u zich nog een socialist?
“Dat vind ik een rare, irrelevante vraag.”

Waarom?
“Omdat ik socialisme een hol begrip vind. Ik geloof in gelijke kansen, solidariteit, emancipatie. Maar als socialisme betekent dat de staat alles moet doen, dan ben ik geen socialist.”

Zo kan ik het ook, natuurlijk.

Voelt u zich nog Vlaming?
Dat vind ik een rare, irrelevante vraag.

Waarom? 
Omdat ik ‘Vlaming’ een hol begrip vind. Ik geloof in gelijke kansen, solidariteit, emancipatie. Maar als ‘Vlaming’ betekent dat we Turken moeten terugsturen naar Bolivië en elke zondag flamingo’s met mattentaart moeten eten, dan ben ik geen Vlaming.

Serieus, Janssens: gij kieken.

Een minder mild gestemde persoon dan mij zou daar nog een reeks andere termen aan toevoegen ook.

Vette vis met borrelnootjes: de landing

vrijdag 11 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Voilà, da’s achter de rug, die akelige Vlaamse regeringsvorming.

Plan A was dat het op tien dagen zou kunnen gebeuren, maar omdat de partij van de Buik, nee, de Ziel van Vlaanderen nét niet wiskundig incontournable was, is dat is niet kunnen gebeuren. En dus werd het plan B: een regering voor de Vlaamse Feestdag.

Ik ben opgestaan met rugpijn, ik moet helaas het vendelzwaaien ook dit jaar aan mij voorbij laten gaan, maar toch: content dat we een regering zullen hebben, ergens vóór het einde van de dag. Een regering die gezwind zal besparen, die loyaal de federale akkoorden zal uitvoeren, die zal inzetten op werkgelegenheid, en die het onderwijs een duw in de goede richting zal geven (hint: het probleem zit in de lagere school, niet in een mythische ‘brede eerste graad’ die alles zou oplossen).

Ik kijk er al naar uit. Even kijken naar wat de kranten mij vanmorgen zeggen.

Huh, maar allez, zie nu wat De Standaard, het lijfblad van de trado’s, ons voorschotelt als hoofdartikel:

dso20140711

Iets over wateroverlast. Met, hou u vast, op onze nationale feestdag, een Belgische paraplu erbij. De tijd van Alles Voor Velo’s Velo’s Voor Koereurs is vér voorbij, bij “Niet Toevallig” De Standaard, dat zich hier eens te meer profileert als het lijfblad van de Belgicisten. Ongelooflijk.

Snel, naar de Gazet Van Antwerpen, zien wat de krant van toch de grootste stad van het land en toch de stad van burgemeester De Wever, na decennia eindelijk bevrijd van het Socialistisch Juk, te vertellen heeft over de nieuwe regering en over de Vlaamse Feestdag:

gva20140711

SCHETS MIJN VERSTOMMING. “Hevige regen zet straten blank”, tot daar aan toe: het zijn inderdaad twee zéér blanke mensen die op de foto staan, en het werd eigenlijk ook een beetje tijd dat de straten van Antwerpen weer wat blanker werden (ik weet het, dat mag niet gezegd worden in deze tijde van politieke correctheid), maar behalve dat: waar is de Vlaamse Feestdag? Waar is de regering?

Het meest prominente op de pagina is een large leaderboard (ik weet hoe die dingen heten, wij zetten die daar namelijk , ah ha :)) met — hou u vast — de Waalse kleuren, geel en rood. Die, als was het om met ons te spotten, “alle dagen zomer” declameert, precies in een week dat het allemaal meteorologische kommer en kwel is. Stuitend. Een kaakslag, als het ware.

Okay, de rest van de voorpagina bevat een aantal interessante artikels — ik weet nu ook dat Lea Schepers haar abonnement op De Frut zal opzeggen, dat er een nieuwe Coca-Cola hunk is, en verder op de pagina, dat Kelly Pfaff gaat paaldansen in ‘Celebrity Pole Dancing’. Maar veel Vlaams zie ik daar toch niet in – ik moet wachten tot wat dieper op de pagina voor ik mijn eerste portie volkseigenheid krijg — en dat op onze eigen feestdag!

gva20140711b

Ik citeer:

Werner Van Nuffelen uit Pulderbos, gemeenteraadslid voor N-VA in Zandhoven, heeft een oprit waar veel partijgenoten jaloers op zijn. Hij legde zijn klinkers eigenhandig in een Vlaamseleeuwpatroon van 65 vierkante meter. Werner en zijn vrouw Tanja – what’s in a name? – Vleminckx bouwden enkele jaren geleden een huis in de nieuwe wijk Valkenaard. “We hebben een losstaande dubbele garage achteraan en moesten de oprit en paadjes nog aanleggen”, vertelt Werner.

Ik ben al een beetje mistroostig, en het betert niet bij Het Belang Van Limburg. Okay, ik verwacht daar geen zware sociaal-economische analyses van Vlaanderen, of doorgedreven opiniestukken over separatisme en confederalisme (Limburg blijft altijd een beetje een vreemde transnationale eend in de Vlaamse bijt), maar toch:

hbvl20110711

‘Geen eucharistieviering meer bij begrafenissen’ is het hoofdartikel? Serieus? En een meneer Vossen die meer tijd wil maken om voor zichzelf op te komen is allemaal goed en wel, maar misschien wordt het ook eens tijd voor Vlaanderen om voor zichzelf op te komen? Op de Vlaamse Feestdag?

…of wacht, neen, er staat “regio” bij — misschien is de standaardhomepagina van Het Belang Van Limburg wel de regiopagina en betert het als ik op “nieuws – binnenland” klik?

hbvl20110711b

Huh, tarara dus. Een koelwagen met plattekaas is belangrijker dan onze Feestdag en dan onze nieuwe regering, die ongetwijfeld al staat te popelen om van start te gaan.

Waanzin. Utter madness. Doe dit soort nonsens op een Fourth of July in de VS of op een quatorze juillet in Frankrijk, en uw carrière als krantenman is voorbij. Dan maar naar Het Laatste Nieuws, waar ik tenminste zeker ben dat de Ziel, nee, de Onderbuik Van Het Volk bediend zal worden…

hln20110711

Nééééééé!!!!

Wat interesseert mij Ronald Janssen? Waarom zou het mij moeten boeien dat notoir Belgicist Mike Verdrengh in een musical optreedt? Géén regering! Géén Feestdag! Géén vlaggen — neen, gewoon meteen een propaganda-artikel, wellicht door de studiedienst van de communisten de wereld ingestuurd, dat zogezegd twee op drie jonge Vlamingen België zouden willen behouden.

Okay, dat het tweedemeestpopulaire artikel op Het Laatste Nieuws Mascherano scheurde anus bij ultieme tackle op Robben is, verbaast me dan weer niét, maar voor de rest: geen mens gelooft toch dat deze voorpagina toeval kan zijn? Dit is toch manifest gestuurd?

En niet alleen hier, maar op alle Vlaamse kranten? Uitgerekend op een dag als vandaag, waarop we onze nieuwe regering zullen hebben en onze Feestdag vieren?

Ik ben méér dan teleurgesteld. Ik ben diep, diep gedegouteerd. Alle pers is regimepers geworden, en de trado’s schrikken nérgens voor terug om ons Vlamingen te vernederen. Walgelijk. Stuitend.

*
*    *

Vóór iemand het vraagt: ja, ik heb in een anoniem venster ook even de Vlaamse Pravda opengetrokken:

dm20140711

Geen commentaar nodig: “Kris Peeter kop van jut bij Vlaamse formatie”, “Vlaamse feestdag valt in het water”, stomme speculatie over de opvolger van Bart De Wever, een anti-sport-column, wat gratis reclame voor Fellow Traveler sossenblaadje Humoradio, en dan nog wat voor ons irrelevante zooi over iets in Israël.

Pfeh.

One down, two to go

donderdag 10 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Zozie: Anna is terug van kamp. Ik heb de indruk dat ze een maand weg was, en dat Louis ook al ongeveer zo lang weg is en Jan een week of twee — maar Anna was eigenlijk van de derde tot de tiende weg, Louis van de vierde tot de dertiende en Jan van de zevende tot de dertiende.

Nog een halve eeuwigheid, of een paar dagen, tot ze allemaal weer in huis zijn.

Tijd met en zonder kinderen: het is een raar iets.

Want kijk, zie nu, de zogezegd ‘grote’ vakantie zit er ook al een kwart op, en volgende week is het Gentse Feesten en daarna is het al bijna voor de helft gedaan!

Zeven één

dinsdag 8 juli 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Toch altijd wijs, historische gebeurtenissen mee kunnen maken.

update: my sides.

20140709-003206.jpg

20140709-004157.jpg

Vriendjes

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338