Archief voor de categorie 'Sonstiges'

 

Ik wist dat ik iets vergeten was

donderdag 18 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Trieste première vandaag: naar huis moeten afdruipen uit de kookles wegens ziek.

En het was juist een redelijk, um, boeiend menu: sushi, zwartpootkieken, mandarijnsorbet.

Kak. (Letterlijk, helaas.)

‘t Zal zijn omdat ik zo weinig antibiotica neem dat ik vergeten was dat ge daar best yoghurt of zo bij eet, kwestie van darmflora en alles.

Ziekten meneer mevrouw!

dinsdag 16 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het heeft voordelen, naar de dokter gaan. Om te beginnen natuurlijk dat er medicamenten zijn, en hoop op beterschap en zo.

Maar vooral ook: ik heb er een hekel aan, naar de dokter moeten gaan. En dus stel ik dat uit en uit en uit, en mag ik niet te ziek lijken of ik word naar de dokter gestuurd. Maar eens ik naar de dokter geweest ben, moet ik niet meer doen alsof ik niet ziek ben.

En dus bij deze: man wat ben ik ziek. Het is al twee weken dat ik minder en minder kan ademen, dat er zich slijm opbouwt in mijn longen, dat als ik niet hoest, ik niet kan ademen, en als ik wel hoest, dat ik mij denk ik een hernia aan het hoesten ben.

Geen echt hoge koorts of zo, maar mottig, slecht, bleh. Van dat hoesten tot ik volledig wegduizel, wakker worden van het gereutel in mijn eigen longen: nee meneer, niet leutig.

Hè hè. Dat doet eens deugd, kunnen zagen zonder het risico van “GA DIREKT NAAR DE DOKTER!!”.

Dan toch maar geen homeopathie, denk ik

zondag 14 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | 5 reacties

Ik ben door de band een grote fan van de homeopathische methode, als ik ziek ben. Dan doe ik namelijk precies als echte adepten van homeopathie: ik neem geen geneesmiddelen, en ik wacht gewoon even tot het allemaal vanzelf over gaat.

Maar het begint me ondertussen toch een beetje beu te worden, al meer dan twee weken hoestend en piepend door het leven te moeten gaan, en nooit eens diep in- of uit te kunnen ademen, en vieze slijmen op te hoesten en en alles. Dokter morgen! En dan échte medicamenten zonder twijfel.

Kinderen, dat houdt u jong

zaterdag 13 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Als ik het zo bekijk, was 2014 echt wel het jaar van de definitieve doorbraak van de Youtube-globale-megaster. Het zou denk ik grappig zijn om een klas meisjes van 15 met een groep journalisten en tv-programmamakers in een kamer te zetten, en te kijken wie wie kent in het filmpje:

En dan nog eens te spreken over bereik en invloed en zo.

Feestche!

vrijdag 12 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het is vanavond eindejaarsfeestdink op het werk. Bijna geen mens die weet wat het is of waar: spannend!

Er zijn mensen die denken dat er met Segways op de kerstmarkt in Brugge gaat rondgereden worden, maar dat zal het wel niet zijn. Vorig jaar was er bowling en zo, ik hoop dat we dit jaar gewoon naar een film gaan en dan iets gaan eten — ik ben niet zo’n actiegerichte mens, en zo van die paintball of carting-achtige toestanden zijn niet aan mij besteed. :)

Ik dénk dat het iets rustigs zal zijn, maar het kan nooit kwaad om de mensen op stang te jagen, dus kwam er een vraag om een trofee te maken met de 3d-printer, en is er drukke speculatie over dropping! fakkeltocht! nachtkayak op de Lesse! (want we gaan allemaal samen met een bus).

Update: vergeten op “publiceren” duwen, en ondertussen weten we het — het is gewoon rustig iets gaan eten geworden. Bij de mensen die vroeger het Gebed Zonder Eind hadden.

Toast met Mont d’or, fazant, truffelolie, bospaddenstoelen sla, en dan Vissoep met venkel en pastis, en dan Bambi met gebakken knolgroenten, puree van savooi, peertjes en dragon, en als dessert een dikke schijf Vacherinijs met warme wijn-pruimen, spectgaculair geflambeerd met Grand Marnier. Yum. En yay!

Vakantie

woensdag 10 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Ik begin het gewoon te worden, vakantie. Vanmorgen nog opgestaan om iets na acht, maar dan om negen uur weer in bed gekropen tot elf uur. Opgestaan, getelefoneerd naar Zelie of zij de twee jongste niet zou willen meenemen van school, hutsepot van gisteren op het vuur gezet, gegeten, naar tv gekeken, weer in bed gekropen.

Yiha!

En ik heb niets meer te doen, van dingen die ik beloofd had te maken (affiches, websites, boekjes), whee!

Morgen is er nog kookles, en overmorgen is het mijn allerlaatste werkdag (en ‘s avonds nieuwjaarsfeestje van het werk), en dan is het de lange mars naar kerstdag en nieuwjaar: cadeaus zoeken en kopen, eten voorbereiden en maken.

En dan is het jaar voorbij. Met ups en downs, maar in alle geval: voorbij.

We’ll have none of that namby-pamby “dinner for two” here

dinsdag 9 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Huisman, dat is eigenlijk nog iets wijs om zijn. En vooral dan eten klaarmaken.

Gisteren heb ik een savooikool gestoofd met spekjes, puree gemaakt en anderhalve kilo kalkoenlapjes. Vandaag simpele spaghettisaus van tomaten, ajuin, look, gekapt en wijn.

Er is iets visceraal wijs aan grote hoeveelheden koken, dat er niet is met eten voor twee of drie. Een pan waar (banaan voor schaal) twee kilo gekapt zonder probleem in geraakt, een pot waar twaalf liter in kan: heerlijk.

Vanavond spaghetti (uiteindelijk toch geen zin om lasagnevellen te maken), straks naar de slachter en de groenteboer om ingrediënten voor hutsepot (poten, oren, boef, rapen, tralala). En morgen komt de kuisvrouw mijn rotzooi in de keuken opruimen. :)

Snirf

maandag 8 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Ik kwam deze tegen, over de handenscène in Labyrinth:

En iemand in de +Youtubecommentaren zei “the dude with the beard sounds like Kermit the Frog LMFAO”.

Oh, man. Jim Henson was natuurlijk jaren Kermit. Zo triestig.

(Trouwens: dat is nog eentje voor op mijn begrafenis. Omdat een mens eigenlijk “green” kan vervangen door om het even wat. :))

bpost: toch wel goed bezig

maandag 8 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | 2 reacties

Ik weet niet waar het aan gelegen is, of het een automatisch iets is of dat het iemand is bij bpost die medelijden had met mij, maar hoedanook: mijn pakje dat zaterdag al eens geleverd was, werd zonder het te vragen maandagochtend gewoon opnieuw aangeboden op hetzelfde adres.

Hoera! Leve bpost!

Wikipedia: koning van de mestvaalt

zondag 7 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | 8 reacties

Het was vandaag eens te meer grappig, in de wereld van Wikipedia. Het is al heel lang heel grappig, in de wereld van Wikipedia, natuurlijk, dus zó enorm nieuwswaardig is het niet meer.

Enfin ja, met “grappig” bedoel ik eigenlijk “intriest”.

Het is nu weer het moment om geld te vragen, ondanks dat ze op een bérg geld zitten. En ondertussen daalt het aantal editors (mensen die aan de artikels schrijven) jaar na jaar na jaar na jaar, stagneert de software (MediaWiki) sinds een jaar of tien en voelt het nog altijd aan als iets uit de jaren 1990, wordt de atmosfeer toxischer en toxischer met een steeds kleinere groep “true believers” aan het roer.

De Wikimedia Foundation (WMF, de zogezegde non-profit achter Wikipedia) haalt jaar na jaar meer werknemers binnen die meer en meer betaald worden, en doet jaar na jaar even weinig (geen betere software, niet meer editors, geen betere man/vrouw-balans bij editors, …). Dat sleept zich van ontransparante crisis naar crisis, ‘t is godgeklaagd.

Op een grotere Wikipedia zoals de Engelse is het nog min of meer mogelijk om dingen gedaan te krijgen, maar op een kleinere Wikipedia zoals de Nederlandstalige, met aan het roer mensen die –zoals Plutarchus Caesar min of meer in de mond legde– liever koning van hun eigen mestvaalt zijn dan nummer twee in Rome, is het verloren werk.

Het is grappig, in dezelfde betekenis als hierboven: ondertussen zijn bijna alle dégoûtés ervandoor. Veel plezier met jullie Wikipedia, dégoûtants.

Veel plezier, daar bovenaan de mestvaalt, Kleuske en vriendjes.

Fucking bpost en zijn verbeterde dienstverlening, verdomme

zaterdag 6 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | 15 reacties

Vroeger was het simpel, iets bestellen op het internet: laten leveren op het werk, dan ben ik er zeker van dat het tijdens de werkuren zal toekomen op een plaats waar ik ook tijdens de werkuren ben.

Tot recent, blijkbaar: de Belgische Posterijen leveren nu blijkbaar ook tijdens het weekend. Wat dus wil zeggen dat iets dat ik normaal gezien maandag had moeten krijgen, nu al zaterdag aangeboden is, op mijn werk, waar uiteraard niemand is tijdens het weekend.

bpost

Wat een vreemde weg, trouwens: besteld op maandagmiddag, toegekomen in Charleroi donderdag, naar Gent gestuurd op vrijdag, en van daar naar Antwerpen, daar een dag blijven liggen, en dan terug naar Gent?

Enfin, zucht. Ik zal maandag eens langs het werk passeren om het bonnetje op te gaan halen en dan naar het juiste postkantoor te gaan. Spijtig genoeg zit er een cadeau voor Sandra in, gelukkig genoeg is het niet mijn haggis die gekoeld moest blijven tijdens het transport (die kwam donderdag al aan).

Allez jongens. Waar moet ik nu mijn dingen laten leveren om er zeker van te zijn dat ik ze de dag van de levering zelf zal krijgen?

Gelukkige Snieklaas

vrijdag 5 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | Eén reactie

Het was vandaag Sinterklaasfeest op het werk! Da’s met alle kindjes erbij, en pannenkoeken, en spelletjes op de computer en de wii en de xbox, en cadeautjes voor de kindjes en alles!

‘t Is maar om te zeggen dat ik dus op een wreed wijs werk werk. Oh, en dat de Sint ook voor de grote mensen op het werk is langsgeweest: een stapel Raspberry Pi’s met alles erop en eraan, en een 3D-printer om zelf onze dingen te kunnen maken!

En onze kinderen zijn ook allemaal voorzien tegen morgenochtend, ha! (Weinig zo geestig als cadeaus geven, vind ik.)

Productieve dag

donderdag 4 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | 3 reacties

Ik heb vandaag denk ik zo’n tweehonderd pannenkoeken gebakken voor het sinterklaasfeestje op het werk morgen. En dat boekje is ook gelayout geraakt vorige nacht. En ik heb op de kookles zo hard gekookt dat mijn mink veelteveelste graads verbrand is, en dat ik nu met zo’n funky blauw vingercondoom rondloop.

Verder ben ik wel een beetje geradbraakt, maar hey, what else is new?

Oh, en binnenkort is het weer kersthappening op school, mede-georganiseerd door mijn betere helft:

SB_happening_2014 klein om na te kijken niet door te sturen

Iedereen welgekomen, zoals ze zeggen.

Even more binge watching

woensdag 3 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Anthony Bourdain: Parts Unknown (seizoen 1-4, 32 afleveringen). Anthony Bourdain is een wijze mens in meer dan één betekenis van het woord. Ik had de 142 afleveringen van No Reservations al gezien, in lange sessies de ene na de andere vóór denk ik 2010, en dan telkens er een nieuwe uitkwam van 2010 tot het einde in 2012.

Sinds 2013 doet hij Parts Unknown op CNN. Grotendeels dezelfde formule als No Reservations: de man gaat naar ergens, spreekt er met mensen, en eet eten. En nog altijd even machtig. De ene aflevering is geslaagder dan de andere, maar het is nooit saai, en als het goed is, is het uitstekend goed. Highlights: de afleveringen over Myanmar en Irak, omdat het plaatsen zijn die helemaal anders zijn dan een mens zich voor kan stellen en omdat zo weinig mensen er met echte mensen spreken. En Libië, Kongo, Detroit, The Bronx en de Mississipi-delta wegens de enorme confronterende, euh, confrontatie met de realiteit. En Jamaica, dat meer een vooruitblik op een dystopische toekomst is. En Kopenhagen wegens een volledige aflevering over Noma. En Lyon wegens hoe schoon het is om oude legende Paul Bocuse te zien. En Massachusets omdat het meer een persoonlijke biografie is dan wat anders — de plaatsen en de mensen uit de eerste hoofdstukken van Kitchen Confidential, zijn problemen met drugs en verslaving.

Zeer aangeraden.

The Flash (seizoen 1, aflevering 1-7). Mja. Mhjaha. ‘t Is een superheldendinges. Niet per se slecht, maar toch ook niet dat ik er elke week naar uit ga kijken.

Een dagje Brussel

dinsdag 2 december 2014 in Sonstiges. Permanente link | Geen reacties

Was het vandaag nog eens een dagje consultant zijn in Brussel? Dat was het zeker.

Zit het werkjaar er bijna op? Yes indeedy: het logisch gevolg van geen vakantie te nemen in de zomer, da’s dat er nog vakantiedagen over zijn op het einde van het jaar.

Niet dat ik niet ga weten wat gedaan — morgen een boekje layouten, overmorgen 200 pannenkoeken bakken. Allez hop, vakantie!

Vriendjes

Zoek

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.

Ter info

Eén van mijn e-mailadressen is michel [at] zog punt org. Normaal gezien antwoord ik daar, buiten de kantooruren, onmiddellijk op.

Valideert, in principe: css & xhtml.
Gemaakt met WordPress.
Syndicatie: Entries (RSS) en commentaar (RSS).ISSN 1780-1338