Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Category: Sonstiges (page 1 of 411)

Breuke

Het was kookles en ik has juist spinazie klaargemaakt en oesters gekuist en gepocheerd en sabayon geklopt van oestervocht en witte wijn, en de oesters waren juist ge-mise-en-placet, toen ik besloot er toch maar mee op te houden.

’t Was dat of mijn maaginhoud van de hele dag eruit. En ik had geen zin om te zien hoe die sandwich met kaas, twee mandarijnen en een beschuit er uit zagen.

Dat duurt nu al veel te lang, iets is verkeers. Het voorschrift voor het bloedonderzoek ligt klaar, eens kijken wanneer het zou passen.

Stationfall

Verontschuldig mij terwijl ik het kwijl van mijn klavier peobeer te dweilen.

De designdocmentatie van Steve Meretzky. Volledig.

En ik heb een nieuwe droomjob gevonden: tester voor Infocom.

Hoera Demise!

Een paar weken geleden had Demise aangekondigd dat hij een tijd geen nieuwe dingen meer op Youtube zou zetten: zijn examens kwamen er aan, en ook het DCSS-toernooi.

DCSS, voor wie het niet kent, is een uitstekende roguelike. Er was een tijd dat ik op elke nieuwe computer als eerste ding Nethack zette, maar da’s nu al een hele tijd DCSS geworden. Heerlijk, heerlijk spel. Voor wie een introductie nodig heeft: Brandon heeft een fijn tutorial staan.

Het toernooi loopt een tijd en er zijn individuele en groepsscores, met allerlei regels voor de punten. Demise wou een poging doen om in de top 20 te raken. Ambitieus, vooral omdat hij bijzonder ver van fulltime kon spelen — examens en werkverplichtingen en zo.

De resultaten zijn binnen! En Demise staat po de zevende plaats individueel en op de tiende plaats teamgewijs! Hoera!

Ik was al helemaal content dat hij terug zou zijn op Youtube, maar toen ik in mijn subscriptions keek, zag ik hem nergens staan. Mhu? Ik hield mijn hart vast dat er iets met zijn kanaal zou gebeurd zijn, maar het was waarschijnlijk mijn eigen schuld, ergens in de loop van de vorige weken ge-unsubscribed en er niets van gemerkt.

Meteen terug toegevoegd, en wahey! blijkt dat hij een hele reeks Tournament Play heeft staan! Van het spannendste (en ook wel grappigste) dat ik sinds een tijdje zag, die eerste vijf afleveringen:

Niets doen

Ik mpest naar de dokter met Jan — pijn aan zijn knie, misschien omdat er een steen op gevallen is, misschien wegens iets anders.

Toegekomen: gemerkt dat ik mijn boek niet mee had. Aaargh! Ik heb er uiteindelijk bijna anderhalf uur gezeten, in de wachtzaal, zonder boek. Dat gaat ge dus altijd zien.

(Foto’s nemen, trouwens, het zou iets kunnen zijn aan de tuberositas tibiae.)

update: ’t is de ziekte van Osgood-Schlatter. Geen voetbal tot het einde van het jaar.

Dreigingsniveau vier!

Terwijl VTM ons blijft voorhouden dat er een imminente aanval op komst is in Brussel, ben ik vooral enórm content dat de bevoegde diensten weten dat er in Gent niets kan gebeuren.

Het ligt nochtans minder dan zestig kilometer van Molenbeek — een enórm geluk dat zo’n terrorist niet erg mobiel is, en dat er buiten Brussel geen winkelstraten, film- en toneelzalen, scholen en universiteiten zijn.

Stel u voor dat zo’n zot gewoon met zijn bomgordel een gemiddeld grote school binnenwandelt in Gent of Antwerpen of Mechelen of Luik, zo net als de lessen gedaan zijn of zo. Of dat een jong uitziende gast in een universiteitsauditorium zou geraken! Of beeld u in dat ze ontdekken dat er buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest óók stations zijn!

Blackstar

Is het een soort cultus rond Major Tom? Ik zou het niet weten. Maar zo raar:

Kredietkaartzaken opgelost

Het was mij beu, dat het niet lukte om kredietkaartbetalingen te doen, en dus belde ik naar de mensen van Atos.

Na 28 minuten on hold op het algemene nummer, kwam ik te weten dat er een vermoede van fraude was met de kaart, en dat ik naar de fraude-afdeling moest bellen.

En nog eens een kwartier later was het zeker: iemand moet de gegevens opgeschreven hebben, en er dan een bestelling mee geplaatst hebben bij Zalando. Voor 800 euro of zo. Wat gevlagd werd als verdacht, ook al omdat er op ongeveer hetzelfde moment voor ettelijke honderden euro’s ook vliegtuigtickets probeerden gekocht te worden.  Dat eerste was niet van mij, dat tweede wel — de tickets voor een deel van de voetbalploeg van Jan, die naar Barcelona gaan voetballen ergens rond Pasen.

En dus werd de kaart gevlagd als ‘verdacht’, en lukte het niet meer om te betalen. Niet dat iemand op het idee kwam om mij een mailtje te sturen of een telefoontje te plegen of zo, daar niet van. En niet dat er een eenduidige foutboodschap was of zo: bij de ene was het ‘voorlopig geweigerd’, bij de andere was het ‘adrestype fout’, bij nog een andere was het ‘on hold’.

Maar bon. Ik ga een nieuwe kaart krijgen, met een nieuw nummer en alles. Binnen een dag of vijf zei de meneer aan de telefoon, dus binnen een week of twee vermoed ik.

Niet eens aangeslagen

Ik heb gisteren tot een uur of drie naar TF1 en andere gekeken, en het hele internet afgelezen.

Ja, ’t is allemaal heel erg, van aanslag en doden en zo. Maar waar ik nog het meest verbaasd van ben, is dat mensen er gelijk zo verbaasd over zijn.

Het moet zijn dat ik veel te rationeel ben in die dingen: het was toch al heel lang duidelijk dat iets in deze zin onafwendbaar was, en onvermijdelijk zou gebeuren?

Niet dat ik heel de tijd in angst leef, maar wel dat ik het redelijk visceraal weet, dat er niéts te doen is aan een vastberaden gek.

En dat ik het opgegeven heb te denken dat er politiek iets aan gedaan zal worden: kijk maar naar de SRT-debacles in Antwerpen, het zelfverklaarde “Jeruzalem aan de Schelde”. Dát is waar we politiek naartoe gaan, “War on Terror”, en zeer weinig reflectie, zeer weinig aanpakken van achterliggende problemen.

Dat zowat de enige overgebleven optie is om te proberen er dan maar zeer persoonlijk iets aan te doen. Steen in de riviergewijs.

Rare kredietkaartzaken

Ik kan online kijken hoe het zit met mijn rekeningen, en ook wat de omvang van de maandelijkse kredietkaartramp zal zijn.

Het zal deze maand meer dan meevallen. En één van de redenen is dat het bijna niet meer lukt om te betalen. Geen idee waarom of hoe, maar gisteren lukte het niet om een abonnement te vernieuwen omdat mijn adres blijkbaar niet zou kloppen. Eergisteren lukte een vliegtuigtiketbestelling niet omdat er niet genoeg geld zou zijn (er was wél nog genoeg), en vanavond kreeg ik zelfs geen pizza besteld.

Om onverklaarde redenen. Weird.

Facebook is bad, mmkay?

Sinterklaas

Nog een kleine maand en het is al van dat!

’t Is gelijk op pensioen zijn

Eén kindje thuis, vandaag en morgen: al de rest is op scoutsweekend.

Alle tijd om mij rustig te ergeren dus. Aan de al de niet pseudo-interloktuelen die zich hardop druk maken over K3, of die gemaakt greppig toch zeker wilden meegeven dat zij er helemaal niét in geïnteresseerd waren, zo van “het schijnt dat iemand K3 of zo zou kwijt zijn maar ik weet niet waar het precies over gaat want ik was net naar De Goede Film aan het kijken”.

Iedereen wéét namelijk dat het totaal onmogelijk is om tegelijk K3 niet verkeerd te vinden én de ‘echte’ cultuur te kennen. Ja, want “in een klein stationnetje”, dát was goede kindermuziek en Studio 100 is platte commercie.

Tijd om mij te ergeren aan de politiek, ook. Het security theatre met militairen, terwijl elke overval er het nutteloze van bewijst. En het te moeilijk is, blijkbaar, om zelfs maar te weten te komen of iemand al dan niet een rijbewijs heeft — dit stond in de krant, en ik ben daar niet zo goed van:

Tachtig procent van de door de politierechtbank opgelegde boetes wordt niet betaald, opgelegde rijverboden worden straal genegeerd, veelplegers blijven onbekend omdat het centraal strafregister – een databank die alle veroordelingen bijhoudt – pas tegen 2018 up-to-date is.

En dan was er nog zooi rond bossen, en vluchtelingen, en belastingen, en aaargh.

De wereld is om zeep.

Twee op drie

Gedomme, spijtig dat Lauren er niet bij zat. Maar toch twee van mijn drie favorieten.

En het mag allemaal niet gezegd worden natuurlijk, maar jeurgh hoe erg valt het op hoe plastiek Josje is naast Karen en Kristel.

Inertie

Ziet, de pompoenen van Halloween, vanmorgen op onze vensterbank:

Bij ons heeft alles de neiging om te blijven hoe het was. De postuurkes op het schap in de keuken, de gelukkige verjaardagsboodschap op de krijtmuur: al letterlijk twee jaar bijna ongewijzigd. De inkleurprent aan de toiletmuur boven: hangt er al tien jaar. Verpakkingsdozen, dassen, boeken: zeer weinig verandert, en er komt eigenlijk alleen maar bij.

Nog zoiets waar ik mij van afvraag hoe andere mensen dat doen, dingen loslaten.

Een nieuwe hond

We hebben (tijdelijk, tot het einde van de week) een nieuwe hond op het werk.

Machtig: een enorme, langharige, herdershond. Met zo’n griezelfilmzwarte kop vol doordringende ogen, maar zo zacht als iets — letterlijk wegens zeer zacht om te strelen, figuurlijk wegens echt een zeer braaf beest.

Hij was vorige week al eens een dag op bezoek om te zien of het zou lukken, en dat was een bijna volledig succes, dus mocht hij deze week terugkomen. “Bijna”, wegens dat hij in mijn bureau het dekentjes van Ziggi had zien liggen, en besloten had dat dat te niet iets té naar andere hond rook.

En er zeer welgemikt op gepist heeft. Niet zo eventjes spritz-spritz-hopla-gedaan, maar zeker tien seconden lang, een lome donkergele stroom, spetterend in het midden van het deken. Zo van “nem. nu riekt het naar mij“. Grr.

Maar behalve dat geen problemen geweest, dus opnieuw hier. Ik moet niet weten van honden, maar als het te kiezen zou zijn, dan zou ik mij wel kunnen vinden in wat er hier nu rondloopt: een al met al goed opgevoede Jack Russel en een prachtig schone scheper.

Alleen dat ik niet mag vergeten mijn handen direkt te wassen als ik die grote hond gestreeld heb. Dat van dat stinken is dus écht niet uitgevonden.

Older posts