Damned

Damned. Ik dacht slim te zijn en de blogsoftware op de portable te zetten om thuis nog iets te schrijven.

Neen dus. Userland werkt blijkbaar met een lokale directory waarin alle dynamische gegevens gehouden worden en daarvan worden dan statische html-files gemaakt. Blijkbaar, much to my dismay, werkt de omgekeerde beweging niet.

Dus zit ik nu met een dag bloggen verloren, en een paar testboodschappen van de vorige paar dagen. Nog een geluk dat ik nattigheid voelde en de gegenereerde file gesaved had. Ik ga direkt eens kijken of ergens een FAQ te vinden is. Over het overnemen van bestaande files of zo.

Neen dus. Oh well: hieronder de dingen die ik gesaved had.


Tiens, vandaag nog maar één keer naar ’t toilet moeten gaan. Op het werk dan toch.

Ik ben naar huis. Joepie!

Wel juist te laat om de kinderen nog te zien denk ik, tommetoch.

6:44:16 PM

Wa-hey! Dev32gent2 klaar, en MX geïnstalleerd, en werkend! Dilemma: voortdoen tot het gedaan is, of naar huis gaan?

5:30:38 PM

Allez ju, dev32gent2 geïnstalleerd. Of beter: aan het geïnstalleerd worden. Het wordt een lange avond.

Voor de leutigheid ondertussen ook Neverwinter Nights gezet op mijn persoonlijke computer alhier (zvuijlst1). Toch wel een enorm verschil tussen de Mobility Radeon in de portable en de GeForce, zelfs al is de processor maar een miezerige Pentium III 650.

Aaargh ik wil een afhaakbaar scherm! Maar dan wel één met een goeie nVidia-kaart erin. En geen Windows CE. Enfin, een TabletPC maar dan met een serieuze processor en een serieuze videokaart. En Veel Geheugen. En een Enorme Harddisk. En een DVD-speler en al. En vooral: een ding dat niet te veel opwarmt. De Compaq die ik gebruik wordt zo warm dat Sandra een Valeria Golino op mijn knieën zou kunnen doen als ik ’s avonds uiteindelijk uit mijn trekzetel kruip.

4:46:18 PM

Kak. Dev32 herstart omdat het hondstraag werkte, en blijkbaar stond daar nog een oude evaluatieversie van MX op.

Resultaat: geen antwoord bij het heropstarten. En dus moet er een echte MX op, maar dan best op IIS, maar daar staat al een gewone CF op, enfin, miserie.

Eerste stap in ieder geval: MX beta desinstalleren vanop dev32. Daar staat de computer nu al een half uur op te draaien. Er is geen vrije server om MX alleen op te zetten, maar we gaan Luc zijn oud toestel hergebruiken, daar W2K Server op zetten en MX. Dev32gent2. Miserie, miserie.

En dat allemaal omdat ik een screen shot wou van de editor in de backbone.

3:12:26 PM

Oja. Terwijl ik er aan denk: vorige vrijdag Neverwinter Nights gekocht.

Voorlopig (zit nog maar in het begin natuurlijk) redelijk goed. Vind alleen dat ik een beetje weinig controle heb over mijn henchman, maar voor de rest: verfrissend moeilijker dan Dungeon Siege. En echt het gevoel van een echte level echt zelf echt bijgekomen te zijn na echt vechten en dingen. Niet gewoon leveluppen na x uur spelen.

En vanmiddag in de GB vier boekjes gekocht voor Zelie: twee van 2-3 jaar en twee van 3-4 jaar, allemaal om te kleuren en te plakken en te laren schrijven en dingen.

1:26:10 PM

Brigitte vindt de documenten die we nodig hebben voor de Commissie. Hallaluja! De bank weet wat we moeten hebben, de belastingen ook, RSZ-attest hadden we al, nu nog de jaarrekening van ’99 vinden en we hebben al het nodige papierwerk.

En dan nog een stukje over onze competenties en ervaring in elkaar boksen en we zijn er.

Vraag mij ondertussen wel af wat er met J.N. aan dehand is–heb er niets meer van gehoord. Misschien weet Annouchka meer. Straks eens bellen. Als ik mijn stukje af heb. Als de nieuwe versie van het intranet verstuurd is.

11:39:44 AM

Ik denk dat ik eruit ben voor intranet. Het wordt een korter document dan hetgeen ik vorige week vrijdag wou opsturen, maar het is–hoop ik–duidelijker. Zojuist opgestuurd, hoop dat ze er genoeg mee zijn.

Zonet een telefoon van 15 seconden gehad met iemand van EIAS.

“Good morning I would like to know if we have enough space on our website to hold a forum?”
“Space? Sure, there’s enough space to hold a forum, but you–“
“OK, thank you, bye!”
*click*

Nu wachten op de vervolgvraag vermoed ik?

11:05:00 AM 

Damn. In het nalezen en opnieuw nadenken over dat intranet zie ik een stapel vragen rijzen waar ik niet direkt een antwoord op heb.

Ik weet dat we met de zaken die we nu hebben (BB en FOM) alles kunnen wat nodig is, en dat ik het allemaal proper gezegd kan krijgen, maar ik weet niet hoe het te verwoorden dat het ook door de minst technishce persoon ter wereld begrepen kan worden.

In het algemeen gaat het om een onbeperkt diepe boom. Op elk niveau kunnen pagina’s of categorienodes (nieuws e.d.) gekoppeld worden. Op elke knoop kan een permissiestructuur gezet worden (wie mag wijzigen/deleten, wie mag knopen aanmaken, wie mag structuur wijzigen, …), op elke knoop kan een validering/fiatteringstructuur gezet worden (wanneer mag deze inhoud on-line, wie mag/moet hierover oordelen, …), aan elke knoop kan ook een belangrijkheid gekoppeld worden (vestiging / divisie / BU / corporate / wereld), en aan elke knoop kan bovendien een graad van confidentialiteit gekoppeld worden (persoon / groep / vestiging / divisie / BU / corporate / wereld).

Probleem is dat al die eigenschappen (categorieën, permissies, validering, belang, confidentialiteit) op hun beurt boomstructuren of netwerken zijn.

En dat een gebruiker daar normaal gezien de botten van verstaat, tenzij het hem voorgetoond wordt. Want in de praktijk ziet iemand nooit het volledige beeld: hij ziet alleen dat hij voor zijn stukje website dingen kan aanmaken, dat die door zijn baas goedgekeurd moeten worden voor ze op het intranet verschijnen, en dat als de baas van zijn baas dat ding goed vonden, dat het dan op het algemene intranet van de groep verschijnt…

Zucht. Enfin, ik zal een lijst geven van wat allemaal mogelijk is op een node. Alhoewel ik denk dat ik ze al kwijt ben als ik spreek van “lijsten van functie-items”.

We moeten nog eens zeer diep kijken naar ADSI trouwens, om te zien of we alle nodige gegevens wel in CF krijgen. En die workflow implementeren zoals hij zou moeten, dat is iets dat ook niet zonder nadenken mag gebeuren.

Enfin, zoals het er nu uitziet zal off-line editeren ofwel zeer moeilijk zijn, ofwel helemaal niet mogelijk. Eens met vereende krachten bekijken als Stijn terug is.

10:11:39 AM

Op zoek naar een manier om proper en eenvoudig gegevens op een intranet te zetten.

Iets een beetje zoals dit blog zou een gemak zijn, maar hoe zit het dan met structuur en dergelijke?

Ik zit een beetje in met de manier waarop categorienodes in FOM behandeld worden. Het zou properder zijn mocht het mogelijk zijn om in het catnodeframe al een nieuw item aan te maken of te wijzigen. In ieder geval vind ik dat minstens te zien moet zijn welke items er nu eigenlijk aan hangen. Zal straks eens kijken of het in FOM te doen is.

9:29:47 AM 

Terug op het werk! Voor zover ik zie zit ik alleen met Free en Daniël vandaag.

Te doen:

  • intranet opnieuw versturen
  • gegevens verzamelen voor DG Employ (en een prijs proberen verzinnen, dat wordt minder gemakkelijk)
  • memo naar Peter G. afmaken
  • antwoord aan Bart afmaken

En dan nog wat proberen verder werken aan de snelheid van de backbone en zo.

Nose to the grindstone, azzet ware.

En dan straks verdageren met iedereen erbij? Of niet? Ik zou eigenlijk eerst dat intranet geval moeten uit de deur krijgen. Hrm. Zal een vergadering bijeenroepen om 10u30.

9:02:40 AM

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.