De mailserver is dood. De

De mailserver is dood. De message store corrupt. Voor leken: Een Zeer Zwaar Probleem.

Gelukkig hebben we backups, dus in het slechtste geval zijn we nog niet al te veel kwijt (en gelukkig had ik mijn mail van voor 2002 al apart gebackupt), maar het is toch behoorlijk ambetant.

Op dit moment is systeembeheer Sliedrecht de inhoud van de exchange server door het VPN aan het sleuren (8 Gb, ik wens ze veel geduld) om te proberen alles op een andere server te zetten en daar weer aan de praat te krijgen.

Failing that, geef ik straks een backuptape mee aan Peter G. om aan de gasten van systeembeheer te geven om te proberen te restoren. En als dat niet werkt, zijn we de mail van dit jaar kwijt. Argh.

Even iets testen:

Ah tiens, het werkt wel, maar de beelden op de Salon-pagina verwijzen nog naar zog.org, da’s waarschijnlijk van toen ik het blog tijdelijk via FTP ook wou on-line zetten op mijn eigen site. En toen ontdekt heb dat het een of-of situatie is: ofwel Salon, ofwel FTP. Niet de twee samen. Vervelend. Ik laat het dan maar op Salon staan, dan moet ik hier intern op het werk niet zog.dmz ingeven en dingen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.