Mail gestuurd naar Userland. Hopen

Mail gestuurd naar Userland. Hopen dat ze mij die $39.95 terugstorten.

Tiens tiens. Ik zie dat er nog een nederlandstalige blog bij Salon staat: Rene Hoornweg’s Radio Weblog. Brr. het ziet er serieus uit, ik hoop dat hij het niet erg vind dat ik naar hem link.

Wat er mij aan doet denken: zou ik niet beter maatschappelijk relevante dingen schrijven. En zo? Of toch minstens interessante zaken?

Sod it. Gewoon eens kijken hoe land ik dit volhoud. Ik herinner mij mijn eerste poging tot dagboek, ergens in het tweede middelbaar denk ik. Zo’n hardcover dik A5 schrift met lijntjes (omdat ik er geen kon vinden met ruitjes), wit met blauwe tekening.

Ik ben er aan begonnen zonder veel insipratie, en er een dag of vier later mee gestopt. Niet bij gebrek aan inspiratie, maar omdat het niet echt zo’n boeiend leven was. Dagboek van school was samen te vatten tot:

Toegekomen op school, bijna te laat. Huiswerk niet gemaakt en/of les niet geleerd. De helft van de lessen (nederlands, frans, aardrijkskunde) saai. De andere helft (wiskunde, fysica, scheikunde) ongetwijfeld interessant, maar ik begrijp er niets (meer) van wegens nooit gestudeerd.

Keuze tussen:


  • DP gehad, ‘t zal slecht zijn
  • punten van DP gehoord, ‘t was slecht
  • rapport gekregen, ‘t was archi-slecht

Verder keuze tussen (één of meer):


  • mij slecht gevoeld
  • gepest
  • turnles gehad
  • uitgelachen
  • zelfmedelijden gehad
  • in de avondstudie twee uur aan een stuk gedaan alsof ik aan het werken was

En dat, met kleine accentverschuivingen, zeven jaar lang.

Ik had wel een slecht DP in mijn dagboek gestoken en daar nog miserie mee gehad. En het ding heeft nog jaren in mijn kamer gelegen. Maar dat was ook alles.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.