Telenet e-mail

Afgrijselijk irritant: van tijd tot tijd krijg ik mails dubbel in mijn inbox.

Ik lees mijn Telenet-mail, via POP, op een aantal verschillende computers. Te dien eind zeg ik al die computers dat ze mijn mails op de Telenetserver moeten laten staan. Tien dagen lang, of tot ik een mail manueel verwijder.

Dat lukt allemaal zonder problemen, behalve soms. Dan krijg ik dus dubbels. Zo ook daarnet:

560

Outlook trok mijn mails sinds gisterenmiddag tot vanavond nog allemaal eens binnen.

Zeventien megabyte, bijna zeshonderd mails—toevallig een paar grote files van mijn werk naar thuis gestuurd en ook toevallig net een drukke periode op een paar mailing lists.

Het ligt niet aan Microsoft of aan Outlook trouwens: ik heb het ook met mijn portable Thunderbird.

Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat het iets met de tijd op de servers van Telenet is. Ik hoop nu alleen maar dat het vanavond niet nog eens gebeurt: het is me al overkomen dat mails vijf of zes keer na elkaar dubbel binnen kwamen.

Grr.

mailtelenet

Doe mee met de conversatie

9 reacties

  1. Zorg dat de tijd op je toestellen quasi gelijk is, mail afhalen op een toestel waar de datum of tijd sterk verschilt tov de andere toestellen resulteert in bovenstaand probleem.
    (met de zomertijd/wintertijd omschakeling ga je het gegarandeer ne keer hebben)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.