Zevendubbel

Dit is iets dat ik regelmatig heb met Outlook: dubbels.

Zevendubbel

Ik haal mijn mail op via POP bij Telenet. Omdat ik mijn mail ook wel van elders wil nakijken (webmail op het werk, soms eens via Outlook bij mijn ouders), heb ik Outlook zo ingesteld dat hij de mails drie dagen lang op de server laat staan.

Dat werkt perfekt, maar van tijd tot tijd heb ik dus het probleem zoals hierboven. Dan gaat hij soms op één avond vier, vijf, zeven, tien keer de mails van de afgelopen drie dagen ophalen. En geen idee waarom. Misschien iets met mijn systeemklok of zo?

In ieder geval serieus vervelend.

5 reacties op “Zevendubbel”

 1. Gebruik ThunderBird, daar hebt ge da probleem niet mee 🙂

  Maar euh, die fout ligt eerder aan de pop3 server van telenet, heb da bij skynet ook voorgehad (zelfs met ThunderBird) maar dat is instussen weer vele maanden geleden.

 2. Brave jongens, Thunderbird rules? Echt waar?

  OK, maar dan wil ik wel een Thunderbird hebben die volledig geïntegreerd is met mijn kalender op het werk, met Active Directory, die proper synchroniseert tussen werk en laptop en telefoon (jawel 🙂 en thuiscomputer, waarmee ik mijn public folders op Exchange kan lezen, etc. etc.

  En, *vooral*, een Thunderbird die even gebruiksvriendelijk is als Outlook 2003.

  Ts. En het probleem ligt trouwens negen kansen op tien niet bij Outlook, want het komt ook voor met andere pop-clients.

  Alle sympathie hoor, en Firefox (ondanks zijn twintig crashen per week en zijn slecht werkend copy-paste) gebruik ik ook meer dan IE, maar niet overdrijven hé.

 3. Tja, ik ben dan ook maar een simpel mensken dat geen geïntegreerde calendar gebruikt, niet noodzakelijk hoeft te synchroniseren tss werk en thuis, zonder laptop, met een poepsimpel GSM’tje… 😉

 4. Dit fenomeen moet ik de laatste weken ook steeds meer vaststellen. Meeermaals per dag wordt al reeds binnengehaalde mails weer ontvangen.
  Wel ergerlijk.
  Ook ik laat de meest recente mails op de server staan. Heb me vooralsnog niet tot Telenet gewend, maar m’n vingers jeuken.

Reacties zijn gesloten.