Een weekend in Amsterdam, ‘t

Een weekend in Amsterdam, ‘t is wel wat.

We zijn gisteren toegekomen, dankzij Mapblast zonder noemenswaardige problemen tot in hotel Chariot (dat in Hol Van Pluto, Nederland, blijkt te liggen) geraakt. Die mannen hebben blijkbaar veel japanse klanten, want er lagen Holland-arrangementen van JAL, en japanse kranten aan de ontbijttafel, en zelfs japanse zenders op de televisie. Tja, zoals Hotel Flandria zeker, dat zegt een beduidend percentage van zijn klanten via Internet binnen te krijgen?

En wat doet een mens tijdens zo’n weekend in Amsterdam? Gisteren naar Jan en Carine, die geen zier veranderd zijn. En dan naar het hotel, uitslapen, uitgebreid ontbijten, naar de stad (in ons geval het hart van pittoresk Almere, all of één straat lang), in de stad een haarborstel en een pak rennies in het lokale Kuidvat (“een pakje blauwe rennies alstublieft” — tien seconden stilte, dan traag en luid: “do you want… this one?”), een paar laarzen voor Sandra en een kleine honderd euro boeken gekocht.

En dan terug naar de hotelkamer, terug in bed en slapen tot Perry Mason begon. En dan Perry Mason uitkijken en dus nu vertrekken naar het feest van Jan en Carine.