In Commandeering the Palestinian Cause:

In Commandeering the Palestinian Cause: Bin Laden?s Belated Concern door Samuel R. Berger en Mona K. Sutphen: “In many ways, bin Laden’s ultimate ‘twin towers’ are Pakistan and Saudi Arabia, and the United States is as much his instrument as his object”. Interessant. De amerikanen blijvne dneken dat het om Amerika te doen was, terwijl het eigenlijk gaat om de muslimwereld, van het Midden-Oosten over Pakistan en van Xinjiang over Tsjetsjenië tot Soedan.

En dat in die hele miserie extremisten van alle kanten elkaars beste bondgenoot zijn.Dus dat het beste dat Cheney kan doen voor bin Laden (als hij nog leeft), Irak aanvallen is. En dat het beste dat Sharon kan doen voor Hamas, Arafat platbombarderen is.

Ik vraag me af hoe het eigenlijk zit met Pervez Musharraf. Pakistan speelt natuurlijk een enorm belangrijke rol (islam, Kashmir, olie, atoomwapens, noem maar op), en ik weet niet waarom, maar ik heb gelijk vertrouwen in die mens. Ik herinner me zijn persconferentie net nadat hij de macht overnam, en van toen af gaf hij mij eigenlijk een goed gevoel. En onlangs was hij nog eens op BBC World om zijn grondwetswijziging uit te leggen, en ik had opnieuw de indruk dat het iemand was die wist waar hij mee bezig was, en dat het echt niet in zijn eigen belang was.

Enfin, we zien wel.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.