Van de site van Big

Van de site van Big Brother gepikt:

Walter maakte zonet de nieuwe nominaties bekend. De vrouwen waren al genomineerd, dus konden er alleen nog mannen genoemd worden.

Bianca nomineert Bert en Hanz. Davy kan ze niet nomineren, omdat hij haar maatje is. Bianca kiest voor Bert omdat ze weet dat de meeste vrouwen Davy zullen nomineren. Bert doet niets verkeerd, maar zo komt hij misschien tegenover Davy te staan. Hanz is soms iets te serieus voor Bianca. Om te nomineren houdt ze gewoon rekening met de karakters die goed bij haar passen.

Heidi nomineert Hanz omdat hij de enige is waar ze niet zo’n goed contact mee heeft. Davy is de volgende naam. “Ik vind dat hij iets te ver is gegaan tegenover Bert. Het is geen slechte jongen en ik heb hem de belofte gedaan om hem niet te nomineren, omdat hij een streekgenoot is, maar door deze situatie doe ik het toch”, aldus Heidi.

Anick twijfelt niet over haar eerste naam. De naam Davy valt omdat hij het de groep moeilijk heeft gemaakt. “Ik heb eigenlijk totaal geen tweede naam”, zegt Anick, “Ik moet nog iemand nomineren en dan kies ik voor Peter, omdat hij meer tijd steekt in Heidi”.

Ester kiest eerst voor Hanz, omdat hij volgens haar een pietje precies is. Dan valt voor de eerste keer de naam van de collaborateur. Ester spreekt de naam Kelly uit. “Er zijn spanningen tussen ons en ik weet niet meer hoe ik mij moet gedragen als hij in de buurt is. Ik vind deze situatie lastig”, zegt Ester.

Sabrina kiest voor Davy. Volgens haar denkt hij niet aan de groep. “Bert is zo’n lieve jongen en wat hij gezegd heeft tegen hem kan niet”, aldus Sabrina. Filip is de tweede naam die Sabrina uitspreekt. “Soms doet hij echt alsof ik lucht ben”, aldus Sabrina.

Davy twijfelt niet over zijn eerste naam: Bert. “Moet ik nog uitleggen waarom ik hem nomineer”, vraagt Davy. “Hij zit al anderhalve week op mijn dak, voor mij hoeft Bert niet in het huis te zitten”, aldus Davy. Een tweede naam vinden is iets moeilijker. Na lang nadenken kiest Davy voor Hanz zonder echt een reden te kunnen geven voor die nominatie. Hij weet alleszins dat hij Kelly, Peter en Filip niet kan nomineren want dat zijn ‘goede maten’.

Bert geeft Davy en Hanz op voor vertrek. “Er is vanalles fout gelopen met de sportopdracht met Davy. Hij heeft mij heel persoonlijk aangevallen en dat is absoluut niet fijn. Ik probeer mijn gedrag niet te verlagen tot het zijne. Ik heb alles gedaan om hem bij het team te houden maar dat is niet gelukt”, zegt Bert. Daarna biedt hij zijn excuses aan voor de nominatie van Hanz. “Ik kies hem voor het minieme gevoel dat het iets minder goed gaat tussen ons”, aldus een Bert die voor één keer duidelijke redenen geeft voor zijn nominaties.

Hanz verschiet even als hij hoort dat hij moet nomineren. Davy is de eerste naam die Hanz kiest. De reden: zijn gedrag van de voorbije week. Daarna kiest hij voor Bert. “Het is een toffe gast, maar ik heb met hem het minste contact. Het is niet zeker niet omdat er ruzie is tussen Bert en Davy”, zegt Hanz.

Kelly nomineert opnieuw Filip vanuit zijn rol als handlanger. “Hij let toch heel goed op”, aldus Kelly. Dan moet de handlanger heel lang nadenken voor hij een tweede naam kan geven. “Davy is een goede maat, maar wat er gisteren gebeurd is vind ik toch heel straf”, aldus de collaborateur. Uiteindelijk krijgt toch Davy de nominatie. “Het is een kei toffe gast, maar van zijn reactie tegen Bert ben ik toch verschoten”, voegt Kelly er nog aan toe.

Peter nomineert Davy omdat zijn gedrag voor spanningen zorgt in de groep. Een tweede naam geven is moeilijk. Na lang nadenken valt de naam van Kelly. “Hij wil af en toe te veel in de belangstelling staan”, aldus Peter.

Filip kiest onmiddellijk voor Davy. “Hij moet zoals iedereen zijn programma afwerken. Hij is het spel aan het saboteren op die manier. Voor de kunstopdracht heeft hij ook weinig of niets gedaan”, zegt Filip. De tweede naam die Filip uitspreekt is die van Kelly. “Ik heb Kelly een paar keer horen zeggen dat hij zijn verjaardag wou vieren in het huis en dat het dan goed was geweest. Wel hij heeft hier zijn verjaardag gevierd. Kelly heeft zich ook geprofileerd als degene die eten ging maken met de hulp van iemand anders. We eten hier wel veel lasagne de laatste tijd”, aldus Filip.

Het is misschien beter degenen te vernoemen die niét genomineerd zijn: alleen Peter en Filip kunnen opgelucht ademhalen. Uiteraard zijn alle vrouwen genomineerd, Davy is met acht stemmen achter zijn naam ook zeker van zijn nominatie. En ook Hanz (met vijf stemmen), Kelly en Bert (met elk drie stemmen) zijn erbij.