Kom het tegen, ik weet

Kom het tegen, ik weet sinds vandaag dat we voorouders hebben in Warneton. In de akte stond ex wasteni, probeer daar maar eens uit te geraken.

Ik dacht eerst Woesten, of misschien zelfs Watou, maar neen: het was Waasten, bij Voeren. Tsss. Goed nieuws dat ik weet waar het ligt, maar ook slecht nieuws want Warneton ligt technisch gezien in Wallonië en dus kan ik daar niets over vinden in Beveren. Beh.

Nog zo’n ding tegengekomen: een voorouder geboren in Paelinckhove of Palinchove volgens de burgerlijke stand van Ieper. Zo’n gehucht bestaat natuurlijk niet. Grr. Wat zoeken, en het blijkt begod Pollinkhove te zijn in de buurt van, euh, Lo, en Hoogstade en Gijverinkhove en Oostvleteren en Noordschote. Een buurt die men in technische termen denk ik het hol van pluto noemt.

En verder ook nog mensen uit gehuchten als Woesten, en Wijtschate. Allemaal aardige plaatsen in West-Vlaanderen.

Tot mijn grote spijt ook voorouders in de provincie Antwerpen gevonden, bah. Enfin ja, Turnhout 🙂

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Iets tegen de provincie antwerpen of zo? *por*por* He?! Iet tége aantwaarrepe of zoe?!
    Ha Turnhout. Daar moogt ge iets tegen hebben van mij 🙂 Zolang ge maar niks tegen ‘t stad hebt.
    😉 :p

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.