Verdronken

Een fijne collega gaat binnenkort over de grens. Ik zocht het gehucht op waar hij naartoe gaat, en dan kwam ik via een link op een dijk, en dan via een link op een verdronken dorp en dan een lijst van verdronken dorpen. En als ik die verdronken dorpen één voor één afga, kom ik alsmaar artikels in Zeeuwse Ankers tegen.

Maar zo ongelooflijk boeiend!

Zoals dit verhaal bijvoorbeeld, over hoe Vinninghen niet verdronken is maar overvleugeld door het nabijgelegen dorp Hoedekenskerke. Dat is degelijk geschreven, dat staat vol foto’s, en dat doet mij met elk volgend artikel zo hard spijt hebben dat ik geen archeoloog of historicus geworden ben.

Een verdronken verleden toekomst, als het ware.

2 reacties op “Verdronken”

  1. Zeer de moeite waar (maar wel enigszins vermoeiend): een gegidste natuur/geschiedeniswandeling in het Verdronken Land van Saeftinghe.

Reacties zijn gesloten.