Agalev verandert van naam en concept

Na de desastreuze peiling van De Standaard-VRT dit weekend beseft Agalev dat er dringend iets moet gebeuren. Als er op dit ogenblik verkiezingen zouden zijn, zou de partij geen drie procent meer halen.

[…]

Tegen 15 november moet de partij … een nieuw mission statement hebben, dat duidelijk zegt hoe het begrip ecologie in de 21ste eeuw moet worden ingevuld.

[…]

Een nieuw project vraagt ook een nieuwe naam. Deze week zit de chef-Agalev met communicatiespecialisten rond de tafel om te kijken of zo’n naamswijziging nog in enkele maanden tijd kan worden gerealiseerd en gecommuniceerd. [De Standaard]

Een radikale koerswijziging, allen daarheen! Ah, of wacht even: het zal vooral om perceptie moeten gaan natuurlijk, want au fond is er gewoon niets aan de hand:

,,We blijven nog te veel bekend staan als de partij van de regelneven, die de kiezer lastig valt. Terwijl we net de partij zijn die de kiezer wil ondersteunen in zijn zoeken naar levenskwaliteit”, zegt Holemans.

Juist ja, het is alleen oppervlakkig dat de indruk gewekt wordt bij de mensen dat ze verkeerd bezig zijn. Ze zijn helemaal niet verouderd, onprofessioneel en bijna obsessioneel met regels voor vanalles en nog wat bezig, dat lijkt alleen maar zo.

Goed om weten. Hoe zouden ze nu zo’n indruk van overgestructureerdheid kunnen achter zich laten? Die jaren-zeventig Pas-en-Pos-toestanden hebben ze al overboord gegooid, ze hebben een echte nieuwe voorzitter met goeie ideeën, wat nu?

Naast Holemans komen er drie nieuwe gezichten die het mission statement van de partij beter gaan aan de man brengen. ,,Ik blijf de partij mee op de kaart zetten. Maar ik besef dat ik niet de vlotste prater ben op tv”, zegt hij na een weinig fraai optreden op De zevende dag dit weekend.

Aha, nu wordt alles duidelijk. Er is inderdaad niets verkeerd met de grond van de zaak, maar ze hebben een voorzitter die het niet goed genoeg kan uitleggen voor televisiekijkend Vlaanderen, en dus gaan ze hem laten flankeren door drie andere mensen, presumably niet alleen beautiful people zoals Dirk, maar ook nog eens beautiful people die het goed kunnen uitleggen.

Zucht.

Plus ça change, plus ça reste la même chose.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.