l’arbre, le maire et la médiathèque

Ah getver.

Resultaat: maar weer zelf wat geprutst. Het trekt nog op niks, er zit nog maar een fractie van mijn spullen in, maar ik kan ermee doen wat ik wil,mijn vier ‘bronnen’ zijn gecombineerd, en vooral: het staat on-line, zodat mijn verzekeraar mijn lijst kan bekijken.
[xii | 12]

Nu ben ik praktisch verplicht om mijn ding ook up te daten. Maar ik heb er geen tijd voor, tedju. En het ergste van de zaak is: zelfs al zou ik morgen de lotto winnen en thuis mogen zitten en niet meer moeten gaan werken, dan zou ik nog te weinig tijd hebben. Ik wil al die honderden familiefoto’s eerst ingescand hebben. En genealogie doen.

Ik ben er serieus over aan het nadenken om ergens een goedkope barcodelezer te kopen, dan kan ik langs alle boeken gaan en tenminste proberen om een eerste opzoeking te doen via amazon.co.uk/amazon.com/fnac.fr, maar zoals het er nu voor staat, ga ik mijn oud ding in Access maar verder gebruiken. Als ik ooit nog eens tijd heb. Want tijd om mijn nieuw ding in C# af te maken is er al helemaal niet.

Daar zitten tegenwoordig ook alleen maar mijn boeken meer in; toen ik nog student was (ha!) had ik ook zo’n schoon Acces-ding, en daar zaten toen al mijn boeken, al mijn tijdschriften (met belangrijke artikels), en al mijn CD’s in (met tracklisting en lyrics als ik ze had ingegeven–met de hand, want zoveel tijd was er toen nog).

Ik zie ze zo nog voor me die database, helemaal in de roes van mijn eerste scanner ook: een tweedehandse handscanner, gekocht van (waar is de tijd) Jan Geirnaert, en waarmee ik vanalles deed. En in de roes van mijn eerste contacten met Photoshop: met schone embosste en dropgeshadowde menuutjes.

Mmmzucht. Waar zijn al die gegevens naartoe? Ergens mooi gebackupt op zo’n QIC-tape vrees ik. Maar zo’n lezer heb ik natuurlijk niet meer, en god weet of die dingen nog übehaupt leesbaar zijn. Of zelfs met welk programma ik ze gebackupt heb.

Trouwens, de foto’s en dingen die ik gisteren op DVD gezet heb, zijn blijkbaar niet overal leesbaar: wel in mijn PC, wel in die van mijn ouders, maar niet in de portable. Zucht. Die DVD-recorders, dat staat toch nog niet echt op punt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.