Unification, part I

Kijk, de twee stammen Gilliets die ik hoop te verenigen met elkaar:

Ik heb in de doopakten van Sint-Pieters een Carolus Franciscus Dominicus Giljet (°oct 1765) zien staan, een Carolus Gilliet (°sep 1732), een Philippus Livinus Gilliet (°jun 1732), een Philippus Gilliet (°oct 1717) en een Philippus Joannes Gilliet (°oct 1757), maar ik heb alleen de akte van die eerste Carolus:

20031113_064.jpg

…en die is dus de zoon van de Carolus Gilliet die ik zoek, die wellicht in september 1732 geboren is. Maar als dat de juiste is, dan kan die Philippus uit 1732 moeilijk een broer zijn, dus zal het misschien nog een generatie verder zijn. Die oudste Philippus (1717) is te oud om “onze” Philippus te zijn, maar misschien een peter of zo? Een broer van de eerste Carolus? Of een oom?

Spannend, spannend, spannend.

5 reacties op “Unification, part I”

 1. Was het maar zo… soms heb ik de indruk dat ze echt niets anders weten dan combinaties van altijd dezelfde namen. Nee, alles wat in de boom hierboven staat is honderd percent zeker gedocumenteerd waar, met alleen uiterst rechts wat twijfel in de link tussen Remigius Victor Gilliet (°ca. 1796) en Carolus Gilliet. Ik weet zeker dat Remigius een kleinzoon is van Carolus, maar hij zou ook de zoon van Joannes Gilliet (°ca. 1754) kunnen zijn.

  Van zodra ik dat kan bewijzen, verenig ik die “lege” Gilliet tussen Carolus en Remigius met Joannes.

  Wat de zaken trouwens ook verwarrend maakt, is dat de kinderen zo vroeg stierven, en dan heb je inderdaad na elkaar binnen één familie bijvoorbeend Joannes (1821-1821), Joannes (1822-), Joanna (1823-1823), Judocus (1824-1825), Catharina (1826-1826), Joanna (1827-1827), Remisius (1829-1831), Petrus Joannes (1831-1832).

 2. Dag naamgenoot,

  Ik ben op zoek naar mijn voorouder Remigius Victor Lisois (±1766 Brussel-Kapelle – 07-12-1844 Bergen op Zoom). Nu komt deze combinatie van voornamen niet zo erg vaak voor en mijn aandacht werd getrokken door Remigius Victor Gilliet op uw webstek. De enige ander keer dat ik deze voornamen ben tegengekomen, ging het om Remigius Victor Boudou en zijn grootmoeder was doopgetuige bij een dochter van Remigius Victor Lisois. Er zit daar zeker en vast een familierelatie, ook al weet ik niet welke. Zowel de familie Boudou (Bodou), als de familie Lisois (Liesoij, Liesoy, Liegois, Ligors, etc) bestond uit reizende artisten (koorddansers, acrobaten, toneelspelers, marionettenspelers en vooral musici).

  Ik ken maar twee kinderen van Remigius Victor Lisois, waarvan de ene in Brugge en de ander in Gent geboren is. Omdat de familie Gilliet ook uit Gent komt is de kans op een familieverband nog groter.

  Kunt u eens nazien of er artisten in de familie Gilliet voorkomen en of er andere aanwijzingen zijn voor een familieverband?

  Bij voorbaat hartelijk dank,

  Michaël Boers
  E-Mail: michael.boers @ hccnet.nl
  Research: Boers/Buhrs/Buers/Buhr, Distelbrink, Keulemans/Ceulemans, Reuvers, Liesoij/Liesoy/Lisois/Liegois, Franscella/Fransella/Francella

 3. ik was zo aan het kijken op google naar mijn naam en kwam op deze interesante site hier
  ikzelf ben de zoon van gilliet gustaaf ….of ik van de zelvde familie ben weet ik niet maar is wel tof om weten ….veel succes….

Reacties zijn gesloten.