Anders en beter

Eigenlijk feitelijk zou ik eens moeten een helemaal nieuwe database maken voor mijn boeken en CD’s en DVD’s (en MP3’s en software eigenlijk, waarom niet).

Een algemeen concept van “item” met een hoop eigenschappen? Of aparte tabellen voor de verschillende types dingen? Mnah… aparte tabellen klinkt zo vies, dus zullen het items worden denk ik. Probleem daarbij vind ik altijd hoe ver te gaan: eens een mens bezig is aan veralgemeningen, is het niet lang voor alles een object wordt met een objecttype en dan links tussen elkaar.

En daar heb ik hier eigenlijk niet al te veel zin in, kwestie van de database nog een beetje geankerd te houden in de realiteit.

Dus: items met een type, en een aantal gemeenschappelijke eigenschappen in de hoofdtabel, en dan een concept van “personen” die “iets” doen in of met of op de items. Of groepen personen natuurlijk, kwestie van de Wiener Sängerknaben ook te kunnen opslaan.

Dilemma: eerst een werkende versie hebben van mijn nieuw boekending en dan uitbreiden? Of eerst de database aanpakken?

Hrm. Ik denk het eerste: het zal toch niet lukken om andere dingen dan boeken er snel in te krijgen, en dan zou ik ook een inputinterface moeten aanpassen, waar ik geen zin in heb; en ik heb zo al geen tijd.

Zucht. Pre-terug-naar-werk-moeheid sets in.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.