Investeringen

Als ik ooit genoeg geld verdien, dan moet ik investeringen doen, kwestie van op een degelijke manier te kunnen werken.

Ik denk dan in volgorde nodig te hebben:

  • een goeie portable: wellicht geen tabletPC, hoe graag ik ook zou willen. De realiteit is dat die dingen gewoon te duur zijn voor wat ze maar doen. Het zal dan gaan om een goeie PC of een 12″ PowerBook, en ik vrees die tweede: als ik moet ontwikkelen op tinternet, is een goed idee dat ik zaken kan nakijken in Konqueror en Safari en zo. Dàt, en mijn levenslange penis envy jegens elke mac-gebruiker bevredigen natuurlijk.
  • een goeie ontwikkelserver: een snellere PC met XP of Windows 2003 of zoiets voor .NET en multimeida; LAMP-ontwikkelen kan zonder problemen op één van PC’s die ik al staan heb
  • een goeie backup-oplossing: voorlopig kan het nog wel met DVD’s schrijven (al maak ik mij wat zorgen om de toekomstige compatibiliteit van die DVD+R die ik heb), maar ik zit te denken aan een (super)DLT-ding voor later. Al ben ik er niet zeker over.

…maar voor de rest ben ik helemaal gezet: stapels (toegegeven trage) Windows-of-Linux-machines, licenties voor de software die ik gebruik (jawel! niet voor mij een illegale photoshop of office!), een scanner, een fototoestel, een videocamera met alle firewire-dingen die daarvoor nodig zijn, een geïnstalleerd netwerk, twee firewalls (de oude Watchguard en de nieuwere wireless-dinges-BENQ), en vooral: veel goesting.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.