Kabel

Hé, lang geleden dat ik nog eens over iets anders dan mezelf geneut heb. Snel verhelpen!

Het netwerk hier thuis gaat van boven naar beneden en dan weer naar boven. Telenet komt toe boven, de netwerkkabel gaat naar beneden naar de kabelmodem, van daar naar de firewall, en van de firewall (onder meer) weer naar boven. De jack op het einde van de kabel naar boven heeft geen, euh, lietsken meer (da’s de technische term voor dat plastieken dingetje dat als weerhaakje dient op het einde van de plug, denk ik).

Dus die kabel zit behoorlijk los.

Normaal gezien geen probleem omdat die kabel alleen maar als backup voor de wireless-verbinding van mijn portable dient, maar nu dus wel een probleem. Mijn gewone computer is naar boven verhuisd en die heeft blijkbaar een meer kieskeurige netwerkkaart: de kabel zonder lietsken geeft geen verbinding.

Dus heb ik een nieuwe kabel nodig. Van een meter of tien. Beh.

2 reacties op “Kabel”

  1. Of gewoon een nieuwe RJ-45(?) jack steken, is niet moeilijk als ge van iemand een tang kunt lenen of er zo een bezit. Bovendien is zo’n jack natuurlijk veel goedkoper dan een hele kabel. Heb als amateur een keer 6 jacks gestoken met een redelijk goeie tang, en ze waren van den eerste keer goed! Tip als je zo’n plastieken frakske over uw jack wilt: invetten met siliconengel, véél makkelijker om dan over de kabel te schuiven. (There’s always time for lubricant!!)

Reacties zijn gesloten.