Rœntgenfotoots

Juist terug van de x-stralen. Ik dacht dat er een CT-scan zou genomen worden, maar dat zou blijkbaar pas vannzmiddag zijn.

De bestelling van dokter arts was een reeks foto’s terwijl ik rechtstond. Maar ik kan juist niet rechtstaan, dus dat was een probleem. Wat over en weer gebeld, uiteindelijk was liggend ook goed. En dus: op mijn rug, van borstkas tot bekken. Op mijn zijkant, idem. Op mijn andere zijkant, idem. Driekwart links. Driekwart rechts. In (zoveel mogelijk) fœtushouding. In (zoveel mogelijk) achteruitgerekte houding. En nog eens.

Het heeft een uur geduurd, en ik denk dat ik er morgen stijf van zal zijn.

En nu net is de neurochirurg nog eens langsgeweest. Hij denkt dat de pijn in mijn onderrug normaal zou kunnen zijn. Grote klap geweest, uitstralingspijn, dat het zou moeten over gaan, en van gewoon te blijven proberen.

Mij niet gelaten.