Will Wight
Hidden Gnome Publishing, 2021, 465 blz.

Ik zat ergens rond driekwart ver in dit boek en ik maakte een mentale nota “dit is gelijk een dungeon master die gewoon letterlijk een paar avondsessies neergepend heeft”.

Het verhaal: Lindon en kameraden zitten in het labyrint in de vallei waar ze in het vorige boek zoveel mogelijk mensen uit hadden geëvacueerd.

Het verhaal ook: ver boven/buiten de planeet Cradle is er een gevecht aan de gang tussen de Abidans en de Gekke Koning. (Okay ‘Mad King’ klinkt beter.)

Dat tweede verhaal, ik moet daar eerlijk in zijn, mijn aandacht bleef er niet overdreven hard bij hangen.

Wél goeie punten voor de auteur dat het plot toch blijkbaar grotendeels op voorhand moet uitgewerkt zijn, want dit boek heeft een aantal Plot Twists™ die achteraf al een hele stapel boeken voorgeschaduwd werden: eentje rond een bepaald personage, een ander rond heel het gedoe met die vier supermonsters.

Ik ben er ondertussen wel zeker van dat ik hetzelfde ga kunnen zeggen na het volgende boek, als heel dat sciencefictionachtig dink dat al sinds boek één om de zoveel hoofdstukken eens naar boven komt, dan ook deze keer écht volledig zal doorbreken. Serieus: nog twee boeken, nu moet het toch? Toch?