Sjakie

Vanavond is ‘t Sleepy Hollow op VT4, en wat leest mijn lodderig oog? Tim Burton doet Charlie and the Chocolate Factory!

Uitstekend: alles wat Burton doet is goed, en aan het boek heb ik niet anders dan goede herinneringen.

Ik denk dat het in het vijfde leerjaar was dat onze leraar nederlands, euh ik denk Dr. De Soete maar ik ben het helemaal niet zeker, ons elke week voorlas uit Sjakie en de Chocoladefabriek. En dat we daarna bijna allemaal de Grote Glazen Lift gekocht hebben.

Eigenlijk zou het ook in het vierde leerjaar kunnen geweest zijn, maar in ieder geval was het fantastisch. En spannend! Ik hoop van harte dat er tegenwoordig op de lagere school nog veel voorgelezen wordt.

Jaren later, bij Johan Stragier in de tweede Latijn-Wiskunde, kregen we voorgelezen uit Petronius’ Satyricon. Fan-tàs-tisch! Het gelag van Trimalchio! “Met de rechtervoet eerst”!

Ik ben gelijk een plaat die vastzit–een metafoor die mijn kinderen trouwen niet meer zullen begrijpen: is het echt dat er tegenwoordig niets meer gebeurt? Of is het dat ik pas binnen tien jaar zal zeggen van “weet ge ‘t nog? die keer dat ik een jaar niet heb kunnen bewegen van de pijn?”

Note to self: in het heden leven!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Beste Michel Vuilsteke, ik ben wel aangenaam verrast dat de voorlezing van het Satyricon zoveel jaren later nog in het geheugnis is blijven hangen. Ik heb er zelf zeer veel plezier aan gehad dat kan ik je verzekeren. Ergens blijft er toch iets plakken van onderwijs…. Je site heeft me ont zaglijk veel plezier gedaan !! hartelijke groeten

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.