Cadavre exquis

Language Log is zo’n weblog dat meestal niet de platgetreden paden bewandelt—the blogosphere as echo chamber—en als ze het dan al doen, is het met een originele spin.

Die 23/5 is zo’n ding dat voorspelbaar gaat werken: het gaat over schrijven, en lezen, en tonen welke boeken we lezen en dus hoe interessant we wel zijn, het streelt ons aller ego’s.

Niets dat ik liever heb, en de cadavre exquis-variant geeft nóg meer show-offabiliteit, en aangezien een gestreeld ego er twee waard is: allez ju, hier ga ik ook. Mijn Rise of Western Christendom, het hoofdboek dat ik aan het lezen ben en in mijn vorige 23/5 zat, ligt nog beneden omdat ik er vannamiddag naar de röntgensfotograaf ben mee geweest, dus ‘t komt uit de stapel van andere dingen die naast mij ligt:

“Religious belief and ritual both reflect and mould social structure and would be largely incomprehensible apart from the latter1,” Rex rooted in his new jacket2.

I admit I had the heartiest abhorrence for the man3. But I knew it was true—angels don’t lie4. The History ends with the proclamation of Constantine Ducas5.

“Not for most, boy6.”

Uit, in volgorde:

  1. Hinnells, John R. (Ed.), The Pelican Dictionary of Religions. Ik dacht dat het handig zou zijn voor Rise of Western Christendom, maar ik heb er tot nog toe niet echt in gekeken. Het kwam wel van pas tijdens Gaiman’s American Gods.
  2. Rankin, Robert, The Suburban Book of the Dead. Armageddon III: The Remake. Niet zo goed als Armageddon: The Musical, maar Rankin blijft Rankin.
  3. Crowley, Aleister, Diary of a Drug Fiend. Crowley is een miskend genie. Niet dat hij dat zelf zou zeggen, Master Therion zijnde, en Beast 666 en watnog, maar alla. Dit is zijn eerste gepubliceerde boek, en ik kan me niet inbeelden wat de reactie was in 1922.
  4. Larson, Gary, The PreHistory of The Far Side. A 10th Anniversary Exhibit. Larson heerst. Ondertussen heb ik natuurlijk The Complete Far Side (merci maman!), maar ze zijn te zwaar om voor het moment te lezen (mijn rug), en deze lag in de buurt. [en ik heb moeten valsspelen want pagina 23 heeft maar 2 zinnen dus ‘t was van de volgende pagina met meer dan vier zinnen]
  5. Psellus, Fourteen Byzantine Rulers. Geschreven in de 11de eeuw, en op de lijst om te herlezen na Western Christendom, dat in de 11de eeuw stopt.
  6. Konrbluth, Cyril M., His Share of Glory. Het volledige werk van Kornbluth. Om met mate van te genieten, zoals van een goeie whisky. Om de zoveel dagen een verhaaltje.

Et voilà. Wat een interessante mens ben ik toch!