Panta rhei

David zegt:

Help, I`m trapped in a parallel universe…
Michel gebruikt mozilla( wel firefox) en overweegt een Mac te kopen …

Tjaha. ’t Zijn wel twee volledig verschillende dingen hoor.

Die Firefox, da’s min of meer een WordPefect-Word-situatie. Ik vond WordPerfect tot en met 6 voor DOS beter dan Word, en geen haar op mijn hoofd zou eraan gedacht hebben om ooitWord te gebruiken. Maar het verschil tussen die desastreuze 6.0 voor Windows en Word 2 voor Windows was gewoon hemel en aarde, en dat was het dan voor WP.

Ik zeg wel “min of meer”, want het verschil is absoluut niet zo groot. De redenen waarom ik Firefox gebruik:

  • tabbed browsing—al weet ik wel dat ik het met iets als MyIE2 ook zou kunnen doen, maar bon
  • web developer extension, nu ook met edit CSS (zat vroeger in een andere killer extension)
  • arbitrair font scaling: de aller-allerbelangrijkste reden. Ik kan met ctrl-muiswiel naar onder elke font op elke pagina vergroten. Dat maakt dat ik met de (slechte) 21″ monitor op een redelijke afstand toch nog op 1600×1200 kan werken zonder een nieuwe bril te moeten kopen.

Euh, en dat is het zowat. Standards compliancy en zo? Ja, natuurlijk wel belangrijk in het abstract, maar in de praktijk toch niet zo’n belangrijke factor.

En de redenen dat Internet Explorer nog niet weggesmeten is:

  • ReGet. Onmisbaar voor grote downloads. Of veel kleine downloads.
  • Video en plugins en fratsen: Quicktime geeft geen problemen, Flash ook niet, maar PDF en WMV en dergelijke hebben kuren

Euh, dat was korter dan ik zelf verwachtte.

Wat de Mac betreft: ik blijf ervan overtuigd dat Windows XP uitstekend is, maar ik heb altijd al een Mac willen hebben. En met OSX heb ik twee vliegen in één klap: een Mac, en een Unix-machien voor [L]AMP.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.